Tăriceanu vrea o primărie dedicată cetăţenilor

Tăriceanu vrea o primărie dedicată cetăţenilor

În timpul vizitei electorale efectuate, azi, la Cernavodă, premierul Călin Popescu Tăriceanu a făcut câteva aprecieri privitoare la situaţia Capitalei acum, în preajma celui de-al doilea tur al alegerilor locale.

Singura miză importantă a PNL Bucureşti în turul doi este sectorul 1, unde lupta se dă între Andrei Chiliman  (PNL) şi Razvan Murgeanu (PD-L).

"Ca bucureştean născut şi crescut mă deranjează că a devenit în ultimii opt ani un teren în care s-au discutat interesele firmelor alipite pe lângă partidele care au guvernat Bucureştiul şi care şi-au văzut de treabă la umbra protecţiei de partid, firmele de salubrizare, de asfaltare, firmele care au pus borduri, care au făcut afaceri imobiliare şi vreau o primărie care să fie dedicată cetăţenilor, şi nu afacerilor", a spus Tăriceanu.

Premierul apreciază rezultatele obţinute în primul tur al alegerilor locale, despre care spune că reprezintă cel mai bun rezultat din 1990 încoace", formaţiunea având cu şase procente mai mult decât a obţinut la alegerile pentru PE şi cu patru procente mai mult faţă de 2004.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Logica mă face să cred că trebuie să tratez acest lucru din perspectiva succesului şi la alegerile viitoare. Sigur că la organizaţiile care au obţinut rezultate mai puţin bune vom încerca să vedem cum putem întări aceste organizaţii ca să performeze mai bine pentru alegerile următoare", a afirmat liderul PNL.

Tăriceanu respinge orice posibilă alianţă, afirmând că PNL este un partid care stă pe picioarele sale, care nu a făcut niciun fel de alinaţe politice şi va merge la fel şi la alegerile parlamentare din toamnă".

Călin Popescu Tăriceanu s-a aflat într-un turneu electoral la Cernavodă pentru susţinerea candidatului PNL la primăria din localitate. Liberalul Gheorghe Hânsă se va confrunta în cel de-al doilea tur al alegerilor cu candidatul PSD Mariana Mircea. Hânsă este primarul în exerciţiu al oraşului Cernavodă din anul 2000.

(19:30)