Tăriceanu a explicat la Gold FM motivul pentru care a renunțat să mai candideze la prezidențiale, acesta afirmând că în momentul în care PSD a desemnat-o pe Viorica Dancila candidat la prezidențiale el nu mai putea candida, anunță realitatea.net.

,,Eu am fost nevoit să-mi fac o serie de analize extrem realiste. În momentul în care PSD a desemnat-o pe Dăncilă candidat la prezidențiale, eu nu mai puteam să candidez. Eu și candidatul PSD am fi candidat în mare parte pe același electorat, ori eu aveam șanse mici în fața unui candidat asumat de PSD. Acum câteva zile, opțiunile electorale erau deja formate. 80% dintre electori știu deja cu cine votează și mai rămân doar 20% nehotărâți, ori o campanie electorală nu poate răsturna asta. Eu în toate sondajele aveam o cotă bună, cam 30%, dar nu contează numai asta, contează și gradul de nefavorabilitate”, a explicat Tăriceanu.

Tăriceanu a respins zvonurile potrivit cărora ar fi fost șantajat pentru a renunta la candidatura la președinție, spunând că le-a auzit și el și le consideră tâmpenii.

,,Dacă ar fi fost vorba despre un șantaj cea mai comodă poziție pentru mine era să rămân președinte al Senatului, în alianță cu PSD și astfel eram protejat în cazul unei acțiuni a procurorilor”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Gold FM.