Tăriceanu, cel mai bun candidat împotriva lui Băsescu

Tăriceanu, cel mai bun candidat împotriva lui Băsescu

Este părerea vicepreşedintelui PNL, Teodor Atanasiu, exprimată în cadrul unei conferinţe de presă. Punând în balanţă candidaturile lui Crin Antonescu şi Călin Popescu Tăriceanu pentru preşedinţie, Atanasiu înclină în favoarea celui din urmă şi vede în Antonescu o persoană lipsită de experienţă.

"Evident, cel mai bun candidat împotriva lui Traian Băsescu este Călin Popescu Tăriceanu, din două motive: unul - este recunoscut de populaţia României ca un adversar serios şi credibil al lui Traian Băsescu şi în afară de bazinul electoral ar putea să ia voturile celor nemulţumiţi de activitatea preşedintelui Băsescu, care nu au treabă cu bazinul liberal, şi doi, cred că românii îşi trimit de fiecare dată în funcţii de conducere, la Palatul Cotroceni, un om cu experienţă managerială", a declarat, pentru Mediafax, Teodor Atanasiu.

Vicepreşedintele PNL a dat exemplul Americii,  precizând că şi într-o ţară cu o democraţie care a făcut tradiţie nu se poate ajunge preşedinte fără parcurgerea câtorva etape.

În România, Ion Iliescu a avut funcţii de conducere în stat, Emil Constantinescu a fost rectorul unei universităţi, iar Traian Băsescu a fost ministru şi primar general, menţionează Atanasiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu poţi să vii dintr-un un simplu parlamentar şi să doreşti să ajungi preşedintele României, fiindcă populaţia trebuie să fie convinsă că ai priceperea necesară, că ai dovedit într-un loc în care ai exercitat un act de administraţie publică că ai fost capabil să-l exerciţi", a concluzionat liberalul.