„Cu domnul Valer Dorneanu am discutat despre completurile de 5 judecători la foarte scurt timp după ce s-a pronunțat decizia prin care s-a constat conflictul juridic de constituționalitate. Singurul lucru pe care pot să vi-l spun acum este că a fost o discuție în care am fost pusă să-mi tin telefonul în anticamera, iar discuția s-a purtat pe întuneric. Atât de întuneric încât la final am luat haina domnului Dorneanu pe mine. Discuția cu domnul Ciorbea a fost foarte recentă și a vizat completurile de 3 judecători. Amănunte o să va dau cu altă ocazie”, a declarat Cristina Tarcea, conform aktual24.ro.

Magistratul a mai precizat că nu a înțeles de ce discuția s-a derulat în aceste condiții.

Întrebată care a fost scopul întâlnirii cu Valer Dorneanu, Tarcea a răspuns: „o justificare a deciziei CCR pronunțată pe completurile de 5 judecători”.

Președinta ICCJ, Cristina Tarcea, l-a acuzat, miercuri, pe șeful partidului de guvernământ, Liviu Dragnea, că se află în spatele acțiunii disciplinare care o vizează. Ea a declarat că această acțiune reprezintă un „abuz” și a promis dezvăluiri „interesante”.

Tarcea este audiată miercuri de secția de judecători a CSM. „Este un abuz. În ultima vreme tot vorbim despre abuzuri, trebuie să ne uităm foarte atent la toate instituțiile care comit abuzuri. O să vedeți de ce apreciez că este un abuz”, le-a spus Tarcea jurnaliștilor.

Întrebată cine s-ar află în spatele acestui „abuz”, Tarcea a răpuns, arătând cu degetul: „O, Doamne! Va mai aduceți aminte de declarațiile politice din august și septembrie că la Înalta Curte se refuză a se aplică legea? Va mai aduceți aminte de interesul direct al președintelui Camerei Deputaților în organizarea completurilor de 5 judecători? De aceea am spus că am multe declarații interesante de făcut despre o discuție pe care am avut-o cu președintele Curții Constituționale legat de constatarea conflictului de constituționalitate, despre o discuție la fel de interesantă cu domnul Ciorbea. Dar toate la timpul lor”.

Secția pentru judecători a CSM discuta, miercuri, acțiunea disciplinară exercitată indecembrie 2018 de Inspecția Judiciară pe numele Cristinei Tarcea.