Ţara în care trenul merge mai încet decât bicicleta

Ţara în care trenul merge mai încet decât bicicleta

Viteza medie cu care se deplasează trenurile cu marfă din Rusia este de 10,3 km/oră sau 247 km în 24 de ore, potrivit cifrelor pentru anul trecut, prezentate în raportul pentru 2011 al companiei feroviare ruse, citat de lenta.ru.

Dacă nu sunt luate în calcul operaţiunile de încărcare-descărcare, viteza medie de deplasare a trenurilor de marfă din Rusia a fost, anul trecut, 37,1 km/oră. Comparativ cu anul 2010, viteza medie de deplasare, cu toate operaţiunile aferente, s-a redus cu 1,05 km/oră, iar viteza fără încărcări şi descărcări a scăzut cu 4,1 km/oră, adică o scădere medie a vitezei de 10%.

Pentru comparaţie, viteza medie a trenurilor de marfă din China depăşeşte 60 km/oră, fiind de şase ori mai rapide decât trenurile ruseşti. Viteza medie cu car se mişcă un biciclist în oraş este cuprinsă între 20 şi 30 km/oră.

Potrivit raportul companiei de căi ferate din Rusia (RJD), principala cauză a reducerii vitezei este învechirea locomotivelor şi a infrastructurii. Totodată, infrastructura, construită încă în fosta URSS, nu a fost gândită pentru a suporta 2.000 de operatori de căi ferate, explică şi un oficial de la RJD, citat de publicaţia "Vedomosti". Astfel, anul trecut, 18,4% din numărul total de transporturi de marfă al RJD au ajuns cu întârziere faţă de termenele asumate.

Ne puteți urmări și pe Google News