Judecătorii Curţii de Apel Craiova au respins, azi, recursul înaintat de apărătorii lui Ionuţ Cristian Dinu împotriva deciziei Tribunalului Dolj privind arestarea preventivă a tânărului, acesta urmând să rămână în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj pentru următoarele 25 de zile.

Dinu a cerut, astăzi, prin avocaţii săi, revocarea mandatului de arestare preventivă emis de magistraţii Tribunalului Dolj pe motiv că incidentul a fost "o întâmplare". Potrivit sursei citate, în ziua în care s-a întâmplat incidentul, tânărul ar fi fost sunat de tatăl său să-i aducă arma pe care urma s-o ducă la un armurier pentru a fi reparată.
 
"Inculpatul a fost trezit din somn, a luat arma din rastel şi buimăcit de somn a coborât de la camera tatălui său să-i ducă arma. În momentul în care a ajuns la uşă, s-a împiedicat de nişte papuci şi încercând să se ferească de un cablu electric, a strâns arma mai tare. În acel moment, crede că este posibil să se fi descărcat arma", a mai spus apărătorul tânărului. Avocatul lui Ionuţ Cristian Dinu a afirmat în faţa magistraţilor Curţii de Apel Craiova că tânărul nu avea niciun conflict cu Alexandra Iancu, tânăra împuşcată în cap.

Armei urma să i se monteze o lunetă

"Raportul tehnico-ştiinţific arată că arma era întreţinută şi în stare de funcţionare. Acel specialist confirmă că arma urma să fie dusă la un atelier, dar pentru a i se monta o lunetă şi nu pentru a fi reparată, aşa cum s-a spus", a declarat în faţa instanţei Curţii de Apel Craiova, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

"Nu sunt vinovat. A fost o întâmplare!"

Reprezentantul Ministerului Public a solicitat menţinerea în stare de arest preventiv a lui Ionuţ Cristian Dinu pentru "omor, cu forma vinovăţiei indirecte". Întrebat de judecătorul de şedinţă ce solicită prin recursul înaintat Curţii de Apel Craiova, Ionuţ Cristian Dinu a spus: "Eliberearea! Nu sunt vinovat. Nu am vrut, şi nici nu am avut intenţia de a trage. A fost o întâmplare!".

Ionuţ Cristian Dinu, care a împuşcat-o în cap pe Alexandra Iancu (19 ani), a fost arestat preventiv, în 30 iunie, în baza unui mandat emis pe numele lui de către magistraţii Tribunalului Dolj pentru infracţiunea de omor.

CITEŞTE ŞI:

Fiul poliţistului din Craiova a fost arestat pentru omor

Tot satul a fost prezent la înmormântarea Alexandrei