Gabriel Tamaș, 35 de ani, a petrecut noaptea trecută în spatele gratiilor după ce a fost prins băut la volan în Israel, în noaptea de luni spre marți. Azi, fotbalistul și-a aflat pedeapsa: a fost pus sub control judiciar și își va petrece următoare zile în arest la domiciliu, informează gsp.ro

Audirea sportivului a durat o oră și 45 de minute. Printre martorii care au dat declarații în fața judecătorilor a fost și Ioana, soția fotbalistului.

Tamaș a ieșit din sală înconjurat de 3 polițiști. Avocatul acestuia nu a oferit declarații la ieșirea din sala de judecată.  

În momentul în care a fost prins, fotbalistul nu deținea poliță de asigurare la mașină, infracțiune gravă în Israel, pentru care se dă o amendă usturătoare. 

După ce a fost oprit, polițiștii i-au cerut  fotbalistului să coboare din mașină când aceștia și-au dat seama că a băut. Agenții de poliție l-au rugat pe fotbalist să încerce să meargă drept câțiva metri, dar Tamaș nu s-a putut ține pe picioare și a căzut.  

Potrivit poliției din Israel, fotbalistul avea o concentrație alcoolică de 0.77 g/l alcool pur în aerul expirat, de trei ori mai mare decât limita legală în Israel. 

Fotbalistului i-a fost confiscată mașina, în care se mai aflau doi pasageri, și i-a fost reținut permisul de conducere timp de 30 de zile. 

Radarul, alcooltestul și mașina confiscată de polițiști. 

Într-un interviu acordat publicației israeliene Yedioth Ahronot, în decembrie, Gabriel Tamaş a fost întrebat și despre problemele legate de consumul de alcool. „Nu e treaba nimănui cât beau eu, e important s-o fac cu măsură. Unde scrie că nu ai voie să ieși în oraș dacă pierzi un meci? Nu ești la pușcărie”, a fost răspunsul oferit de Gabriel Tamaş, care are în contract prevăzută o clauză antibăutură. „Am avut o problema similară în trecut, cu un jucător căruia îi plăcea să bea și pe care l-am dat afară. I-am impus o clauză de comportament și sper să o accepte, altfel nu vom semna niciun contract”, a dezvăluit patronul lui Hapoel Haifa, Yoav Katz, în 2017, pentru one.co.il.

Sursa foto: sport1.maariv.co.il