Evenimentul Zilei > Justitie > Tâlhari urmăriţi pentru spargeri în Cipru, prinşi la Bucureşti
Tâlhari urmăriţi pentru spargeri în Cipru, prinşi la Bucureşti

Tâlhari urmăriţi pentru spargeri în Cipru, prinşi la Bucureşti

Poliţiştii bucureşteni au pus mâna, în această dimineaţă, pe doi indivizi pe numele cărora au fost emise mandate europene de arestare. Ei făceau parte dintr-o reţea de spărgători de locuinţe.

UPDATE: Bucureştenii reţinuţi făceau parte dintr-o grupare de hoţi din locuinţe care acţionau atât în România cât şi în Cipru. Ei au fost prinşi după ce poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Poliţia Sectorului 6, au documentat activitatea lor timp de mai multe luni. Membrii acesteia sunt Dumitru I., de 25 de ani, Gabriel I., de 26 de ani, Jean L., de 26 de ani şi C. Daniel, toţi din Capitală.
Oamenii legii au stabilit că cei patru au comis în Cipru, în cursul anului 2011, mai multe furturi din locuinţă, magazine, cât şi tâlhării de pe urma cărora s-au ales cu bani şi bijuterii din aur. Furtul care a pus capăt „aventurii” celor patru a avut loc în luna iulie, anul acesta. Dumitru şi Gabriel au furat dintr-o casă din Insula Afroditei bijuterii din aur şi suma de 7.000 de euro. Au fost prinşi pe 30 iulie după ce au ajuns cu un autocar în ţară cu banii şi bunuri furate înghesuite în patru bagaje.
Pe baza informaţiilor oferite de anchetatorii români, ciprioţii au constatat că  mambrii ai reţelei din Românioa erau căutaţi şi în Cipru. Astfel, prin intermediul Punctului Naţional Focal ataşat în Grecia, au fost comunicate datele despre trei dintre bucureştenii care îi tâlhăreau ciprioţi.
Urmare a informaţiilor primite prin Biroul Naţional Interpol din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în perioada 18-19.08.2011, a sosit în România o delegaţie a poliţiei cipriote care a demarat colaborarea cu Serviciul Investigaţii Criminale – Poliţia Sectorului 6.
Poliţiştii români şi ciprioţi au pus cap la cap informaţiile iar pe 5 septembrie 2011, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a dispus începerea urmăririi naţionale faţă de cei trei, urmăriţi internaţional de autorităţile cipriote pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi tâlhărie. Astăzi, în jurul orei 07:30, poliţiştii bucureşteni i-au prins pe doi dintre ei, Dumitru I. şi Gabriel C. pe care i-au şi dus în arest.

Oamenii legii i-au luat din aşternut în urma unor descinderi efectuate în cartierul Militari, din Capitală. Potrivit primelor informaţii, cei doi erau căutaţi pentru săvârşirea de furturi şi tâlhării comise în Grecia şi Cipru. Ei vor fi duşi la Secţia 25 Poliţie pentru audieri.
Vom reveni cu amănunte.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: