Evenimentul Zilei > Actualitate > Tadici: „Eu am făcut actualul nucleu la echipa din Vâlcea”
Tadici: „Eu am făcut actualul nucleu la echipa din Vâlcea”

Tadici: „Eu am făcut actualul nucleu la echipa din Vâlcea”

Gheorghe Tadici, antrenor la Oltchim în perioada 2006-2008, îşi arogă merite pentru performanţa istorică a sportivelor lui Radu Voina, aflate la un pas de finala Ligii Campionilor.

Oltchim Râmnicu-Vâlcea este aproape de cea mai mare performanţă a handbalului feminin românesc la nivel de echipe de club, finala Ligii Campionilor, după ce fetele lui Radu Voina au terminat la egalitate, scor 25-25, meciul-tur cu formaţia maghiară Györ.

Gheorghe Tadici, cel care a pregătit Oltchimul între 2006 şi 2008, a urmărit la televizor evoluţia vâlcencelor.

„Mi-au plăcut tenacitatea şi ardoarea de care au dat dovadă. Au avut puterea de a reveni, chiar şi atunci când au fost conduse cu două sau trei goluri. Îmi pare rău că nu s-au concentrat îndeajuns în final, când puteau câştiga meciul. Trebuie să fie atente la retur, pentru că echipa din Györ are câteva jucătoare cu experienţă şi va face totul ca să câştige”.

„Am descoperit-o pe Iulia Puşcaşu”

Tadici îşi aduce aminte cu plăcere de perioada în care a antrenat la Vâlcea şi se făleşte cu faptul că a pus bazele actualei echipe.

„Există şi acum acel nucleu de jucătoare creat de mine. Pot să vă spun că pe Puşcaşu eu am descoperit-o. Juca prin Divizia B, iar conducerea Oltchimului nu ştia despre existenţa ei. Eu am cerut să fie adusă la Vâlcea, iar acum e jucătoare de bază. Am avut rezultate bune cu Oltchim. Am câştigat tot ce se poate câştiga. De la Cupa Cupelor, Cupa României şi Supercupa Europei, în primul an, până la titlu, în sezonul următor. Apoi, am reuşit cu aceste fete să fim prima echipă românească ce obţinea calificarea dincolo de grupele Ligii Campionilor. Nu îmi pare rău însă că am plecat de la Oltchim”, a mărturisit Tadici.

Preşedintele Ioan Gavrilescu a recunoscut şi el că fostul antrenor al Oltchimului a contribuit la formarea actualei echipe.

„Domnul Tadici are merite incontestabile la performanţele pe care le are clubul nostru. A lucrat la noi doi ani, iar când a venit, în 2006, am transferat 11 jucătoare. E adevărat că la propunerea sa am mers la Piatra-Neamţ, ca să o aducem la Vâlcea pe Iulia Puşcaşu”, a precizat Gavrilescu.

N-au stabilit prima pentru câştigarea trofeului Acelaşi Gavrilescu susţine că handbalistele lui Radu Voina au promisă o primă de 10.000 de euro, dacă se vor califica în finala Ligii Campionilor.

„Acest lucru se ştie din luna iulie a anului trecut, când am stabilit acest obiectiv. Este adevărat că nu ne-am gândit şi la un bonus pentru câştigarea trofeului. Dacă se va ajunge acolo, în câteva zile le vom comunica fetelor câţi bani vor câştiga”, ne-a spus preşedintele Oltchimului.

El a dezvăluit şi câţi bani va primi de la federaţia internaţională, dacă trofeul Ligii Campionilor va ajunge la Vâlcea: „În această competiţie se premiază punctul obţinut. În grupele secundare se dau 5.000 de euro de punct, în cele principale – 10.000, iar 50.000 sunt pentru câştigarea trofeului. Noi am primit 170.000 de euro, din care se scad 60.000 – cheltuielile cu arbitri făcute de Federaţia Internaţională de Handbal”.

„Nu îmi pare rău pentru că am plecat de la Oltchim. Cu aceste fete am câştigat, în primul sezon, tot ceea ce se putea câştiga.“

GHEORGHE TADICI, antrenorul echipei HC Zalău 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: