Lucrarea, pusă în vânzare de casa de licitații Sotheby după mai bine de 30 de ani, a adus fostului deținător una dintre cele mai mari 10 sume plătite vreodată la o licitație. Opera lui Monet fusese scoasă la licitație ultima dată în 1986.

Suma totală, care include taxe și comisioane, este de peste 44 de ori mai mare decât suma plătită anterior pentru aceeași lucrare.

Pictorul francez a realizat 25 de compoziții "Meules" în iarna dintre anii 1890-1891, în casa lui din Giverny, Normandia.

În fiecare lucrare, Monet a evidențiat lumina și împrejurimile aceleiași scene pe care a pictat-o în diverse momente ale zilei, în anotimpuri și în condiții meteo diferite.

Un alt tablou din aceeași serie a fost vândut în noiembrie 2016 la casa de licitații Christie din New York pentru suma de 81,4 milioane dolari americani.

Lucrarea vândută de casa de licitații Sotheby's se numără printre cele mai ușor de recunoscut picturi ale lui Monet.

Se deosebește de celelalte lucrări din serie prin paleta vibrantă de culori, cu atingeri ferme pe diagonală, în direcții diferite, care se întâlnesc în centru și oferă o perspectivă unică, în care doar o parte din căpiță apare în prim-plan.

Cele două picturi ale lui Claude Monet de la The Artist's Garden, la Vetheuil, se pot vedea fără ramă în laboratorul de conservare al Galeriei Naționale de Artă din Washington.
Cea mai recentă sumă record pentru o pictură de Monet s-a înregistrat în mai 2018, când casa de licitații Christie a vândul "Nympheas en fleur" (Nuferi înfloriți) pentru 84,6 milioane de dolari americani.

 

 

Te-ar putea interesa și: