Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > TABLETA TV: Guvern poetic PNL-PDL
TABLETA TV: Guvern poetic PNL-PDL

TABLETA TV: Guvern poetic PNL-PDL

Am aflat, în sfârşit, de ce sunt în România atâtea televiziuni: pentru ca politicienii să transmită mesaje prin intermediul lor.

În ultima vreme a fost un dezmăţ de mesaje politice. Pe de o parte, sunt cele dintre PSD şi PNL. De la mo ţiune încoace, liderii celor două partide îşi plătesc poliţe, atrăgând atenţia, de fiecare dată, că duşmanul comun e guvernul Boc, condus de preşedintele Băsescu.

Au mai fost şi mesajele dintre PNL şi PDL (nu atât de mieroase pe cât vor unii să se creadă că ar fi). Dacă s-ar măsura în versuri, distanţa până la un guvern PNL-PDL ar fi mai mare decât Levantul, cartea preferată a şefului statului (cel care transmite mesaje de ocară către probabil ultima instituţie cu care nu se războise – Curtea Constituţională).

Final poetic: dacă, prin absurd, Traian Băsescu şi-ar cere scuze pentru păcatele-i din politichie, Crin Antonescu tot ar fi îndreptăţit a crede că-i o nouă şmecherie: "Tânărule, a ta faţă îmi apare străvezie/Gemetul ce scoţi e, oare, de amor sau de mânie?", ar putea replica.

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: