Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > TABLETA TV: Culori politice în TV
TABLETA TV: Culori politice în TV

TABLETA TV: Culori politice în TV

Decizia de amânare cu două zile a prelungirii licenţei audiovizuale prin satelit pentru Realitatea TV este mai mult decât o chestiune birocratică.

Cu adevărat interesantă a fost discuţia dintre membrii CNA şi şefii de la televiziunea de ştiri, pentru că dialogul a avut loc la câteva zile după publicarea celebrelor stenograme.

Mi se pare important că Stelian Tănase & Co. au acceptat că postul a pierdut echilibrul şi echidistanţa şi "regulile BBC". Poate fi o declaraţie "politică", dar un păcat recunoscut e pe jumătate iertat (sau măcar pe sfert).

În acelaşi timp, însă, arătând cu degetul ingerinţele de la Realitatea TV, CNA ar trebui să ia sub lupă şi, de exemplu, colorarea politică a TVR aproape sub orice regim. Şi, dacă nu e cu bănat (dar şi dacă e), se văd cu ochiul liber culori şi în CNA.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.