Jumătate dintre copii sunt români, restul maghiari din Ungaria, fiecare grup etnic, provenind, în proporţii egale, de la sat şi de la oraş. Ei au ocazia să trăiască 12 zile în patru locuri, respectiv câte un oraş şi câte un sat din fiecare ţară. Au fost alese Timişoara şi Cenad în România, Szeged şi Aotthalom în Ungaria, tabăra fiind programată să înceapă pe 6 iulie. 

Tinerii care doresc să se înscrie pentru această tabără trebuie să ţină cont de următoarele criterii de participare: să provină din judeţele Satu Mare, Bihor, Arad sau Timiş, să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 27 ani, opţional, să cunoască limbă engleză şi să fie interesaţi de o astfel de experienţă.

Nu se percep taxe de participare, costurile legate de transport, cazare şi masă sunt suportate integral de organizatori, respectiv de Institutul Intercultural Timişoara şi Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület (DARTKE), din Szeged, prin proiectul Rurban. Termenul limită de înscriere este 26 iunie.

Proiectul îşi propune să dezvolte colaborarea la nivel de tineret în zonă România-Ungaria, şi să stimuleze participarea tinerilor în viaţă comunităţii, indiferent de mediul de provenienţă.