Evenimentul Zilei > Actualitate > Szoby Cseh, decorat post-mortem cu ‘Steaua României’ de şeful statului
Szoby Cseh, decorat post-mortem cu ‘Steaua României’ de şeful statului

Szoby Cseh, decorat post-mortem cu ‘Steaua României’ de şeful statului

Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri decretul de decorare post-mortem a maestrului Cseh I. Szabolcs-Imre (Szoby Cseh) cu Ordinul Naţional 'Steaua României', informează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, în semn de înaltă apreciere pentru talentul şi profesionalismul dovedite de-a lungul carierei sale din cinematografie, teatru şi televiziune, pentru dăruirea şi abnegaţia cu care a luptat pentru combaterea unor fenomene sociale negative prin metode noi bazate pe arta spectacolului şi pe sport, preşedintele Traian Băsescu a conferit post-mortem Ordinul Naţional 'Steaua României' – în grad de Cavaler maestrului Cseh I. Szabolcs-Imre (Szoby Cseh).

Decorarea a fost făcută la propunerea preşedintelui Traian Băsescu.

La 5 mai 2010, ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Hunor Kelemen, l-a decorat cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, prin decretul semnat de preşedintele Traian Băsescu în noiembrie 2009.

Szobi Cseh a murit vineri, la Institutul Clinic Fundeni, după o grea suferinţă, în urma complicaţiilor renale hepatice, cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: