Sute de elevi pe drumuri

Anul scolar 2008-2009 ar putea incepe cu 29 de scoli mai putin pentru elevii din judetul Maramures.

Asta deoarece Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) a intocmit o lista cu unitatile de invatamânt din judet in care clasele au fost comasate si se practica invatamântul simultan, din cauza numarului scazut de elevi.

Scolile propuse pentru desfiintare ar obliga câteva sute de elevi din ciclul gimnazial sa mearga câtiva kilometri pâna la cea mai apropiata scoala, unde vor fi arondati. Pavel Filip, purtatorul de cuvânt al ISJ, spune insa ca acest lucru se va intâmpla numai in conditiile in care ministerul va finanta achizitionarea microbuzelor necesare pentru ca elevii sa poata fi transportati la noile scoli.

„La invatamântul gimnazial, in clasele cu elevi prea putini se realizeaza invatamântul simultan. Insa clasele gimnaziale nu le desfiintam, nu «miscam» elevii decât in conditiile in care li se asigura mijloc de transport de la domiciliu la scoala de centru”, a declarat Pavel Filip, purtatorul de cuvânt al ISJ.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totusi, seful Serviciului retea scolara, Simona Catana, a declarat ca mai multe scoli sunt propuse spre arondare, adica spre desfiintare. In cele mai multe cazuri, scolile se afla in sate izolate, iar arondarea lor unor alte unitati de invatamânt presupune ca elevii sa parcurga câtiva kilometri pâna la noua scoala.