El a fost reprezentat la licitaţie de un avocat pe care nu l-a întâlnit niciodată, George Dumitrescu. Iar acesta a fost clar: "Nu e obligatoriu ca un împuternicit să-şi cunoască clientul!". Apoi a câştigat licitaţia (pornită de la suma de 149.322 euro, fără TVA), după doar nouă minute şi 75 de paşi rapizi a câte 7.500 de euro. Nota de plată: 882.659 euro cu TVA.

Contracandidat la licitaţia organizată de lichidatorul judiciar al "Academia Caţavencu" i-a fost Orlando Nicoară, directorul general al Mediafax Group. Implicit omul boss-ului PRO TV, Adrian Sârbu. Acesta din urmă păstoreşte, la rându-i, un cotidian altădată de succes, dar recent trecut doar pe online, "Gândul".

Marele perdant, Doru Buşcu

Contactat telefonic, jurnalistul Claudiu Pădurean nu a negat că s-a înscris în numele lui Dan Adamescu la licitaţie. A mai spus că încă nu ştie care va fi viitorul "Academia Caţavencu".

Prezent, personal, la licitaţie, Orlando Nicoară a preferat să facă pe spiritualul: "Eu toată viaţa am avut impresia că sunt rudă cu domnul Iliescu, dar am aflat că sunt, de fapt, cu domnul Geoană".

Marele perdant pare a fi Doru Buşcu, directorul "Academia Caţavencu", care a câştigat prima licitaţie, pentru 1,61 milioane de euro, dar nu a reuşit să strângă banii. Implicit, licitaţia a fost anulată, iar Doru Buşcu a pierdut garanţia de aproximativ 45.000 de euro. Buşcu a licitat în prima rundă tot împotriva lui Dan Adamescu.

Pe Orlando Nicoară, licitaţia de ieri l-a costat doar 9 lei, comisionul perceput de bancă pentru depunerea garanţiei, care-i va fi returnată. Bani în care a intrat şi-o apă plată, servită pe parcursul licitaţiei.

Buşcu va fi, cel mai probabil, îndepărtat de la "Academia Caţavencu", cu cele mai mari şanse fiind creditat, în prezent, Liviu Mihaiu. "Declaraţia mea este următoarea. Două puncte. Am auzit şi eu acest zvon. Urmează să-l verific. Nu uita să pui semnul exclamăriii!!!"