Cel mai promiţător jucător: Bogdan Stancu (Unirea Urziceni). Tânărul piteştean ajuns pe plaiuri ialomiţene a reuşit să devină, în doar câteva luni, cel mai dorit jucător din campionatul intern. Stancu a marcat de cinci ori pentru Urziceni în campionat şi a reuşit golul cu care formaţia de tineret a României a egalat echipa similară a Angliei într-un meci amical disputat la Bristol.

Stranierul anului: Robinson
Zapata (Columbia).
Adus la Steaua de Gheorghe Hagi, portarul sud-american a fost unul dintre puţinii jucători ai formaţiei „roş-albastre“ care s-au comportat onorabil în Liga Campionilor. Şi datorită contribuţiei lui Zapata, Steaua a încasat în actualul sezon al Ligii I cele mai puţine goluri: doar 10 în 19 partide. Cu toate acestea, columbianul nu este apreciat de patronul Gigi Becali.

Cel mai frumos meci:
Steaua – Dinamo 2-4 (7 aprilie, etapa a 25-a a campionatului trecut). Un meci de pomină, cu o evoluţie şocantă, goluri senzaţionale şi un ritm demn de Liga Campionilor, soldat cu victoria dinamoviştilor în Ghencea după o pauză de 18 ani. Astă-primăvară, în momentul când s-au deplasat la Steaua, „roş-albii“ aveau un avans substanţial în fruntea clasamentului, dar nu erau campioni şi matematic. Acel meci de excepţie, disputat chiar în ajunul Paştelui, a pus capăt pretenţiilor Stelei de a-şi ajunge rivalii şi a consfinţit supremaţia dinamoviştilor.

Revelaţia anului: Unirea
Urziceni. Ialomiţenii au terminat astă-vară primul sezon în Liga I pe locul 10. Performanţă de excepţie, dacă notăm că e vorba de o urbe de numai 18.000 de locuitori. Banii afaceristului Dumitru Bucşaru au fost însă investiţi cu folos şi pretenţiile nu s-au oprit doar la statutul de participantă în prima divizie.

Cea mai slabă apărare:
Oţelul Galaţi. Moldovenii au primit 62 de goluri în acest an, în partidele din Liga I. La fel ca anul trecut, când au fost ciuruiţi de o echipă bucureşteană (0-7 cu Rapid în turul sezonului 2006-2007), ei s-au remarcat şi în această toamnă, când au încasat 6 goluri de la Dinamo.
 
Cel mai nereuşit transfer: Ionel Ganea. „Ganezul“ a ajuns la Rapid la începutul acestui an, după ce, în a doua parte a lui 2006, făcuse senzaţie la Dinamo, marcând de 14 ori în 19 etape. În retur, el a mai înscris doar două goluri pentru Rapid. Căzut în dizgraţia giuleştenilor, Ionel Ganea a plecat la Timişoara. Nici pe Bega el nu a avut mai mult succes, marcând un singur gol pentru Poli. Ganea a fost suspendat 16 etape după ce, la meciul cu Rapid, l-a atacat violent pe tuşierul Dorin Mudura.

Cel mai inconstant jucă
tor: Marko Ljubinkovic. A marcat 12 goluri în primele 11 etape, după care s-a „stins“. Sârbul nu a mai înscris din etapa a unsprezecea, mai exact de pe 21 octombrie.

Cel mai dur arbitru:
Cristian Balaj. În cele 9 meciuri pe care le-a arbitrat în prima parte a sezonului 2007-2008, Balaj a scos de 6 ori cartonaşul roşu şi de 44 de ori pe cel galben. Acesta a acordat numai în meciul CFR Cluj – Poli Timişoara 14 cartonaşe (12 galbene şi două roşii). În sezonul de primăvară, el arătase 41 de cartonaşe galbene şi 4 roşii.

Dezamăgirile anului:
Claudiu Niculescu şi Adrian Neaga. Atacanţii de la care dinamoviştii şi, respectiv, steliştii aşteptau enorm au fost palide replici ale jucătorilor din trecut. Niculescu, golgheterul sezonului 2006-2007, nu şi-a mai regăsit pofta de gol în această toamnă şi ar putea pleca din Ştefan cel Mare la prima ofertă. Adrian Neaga se află în aceeaşi situaţie, el fiind înfierat de patronul Gigi Becali pentru lipsa de eficacitate.