Evenimentul Zilei > Actualitate > Sunteţi de acord cu proiectul european prin care sexul copilului va fi aflat doar la naştere?
Sunteţi de acord cu proiectul european prin care sexul copilului va fi aflat doar la naştere?

Sunteţi de acord cu proiectul european prin care sexul copilului va fi aflat doar la naştere?

Printr-un proiect de lege care aparţine Comitetul pentru Egalitatea Şanselor, o instituţie aflată în subordinea Comisiei Europene, se solicită Parlamentului European ca doctorii să nu le mai comunice viitorilor părinţi sexul copiilor.

Iniţiativa ar fi motivată de faptul că s-au înregistrat cazuri în care mamele fac avort atunci când li se spune că sexul copilului este feminin. Aceste situaţii sunt des întâlnite în numeroase state din fosta URSS. Dacă va fi votată, legea se va aplica şi în România.

Iniţiativa aree ca scop evitarea avortului în cazul în care genul copilului nu este cel dorit de părinţi. Cu toate acestea, specialişti români în obstetrică-ginecologie consideră că proiectul nu este util pentru că sexul unui bebeluş se află cu siguranţă după 20 de săptămâni, moment în care avortul este interzis.
Aşa cum arată acum, proiectul nu are niciun rost”

"Avortul se poate face până în 12-14 săptămâni. La acest moment nu se poate şti sexul unui făt decât pe baza unei presupuneri. Pe la 20 de săptămâni poţi afla care este sexul copilului cu exactitate. Aşa că nu văd rostul unei astfel de iniţiative. Trebuie că acest proiect să fie studiat mai atent, dar în modul cum este prezentat acum nu are niciun rost", ", este de părere Radu Vlădăreanu, medic ginecolog la Spitalul de Urgenţă "Elias" din Bucureşti.

"La 12 săptămâni nu poţi fi sigur decât în proporţie de 70% care e sexul unui copil, aşa că nimeni nu este nebun să facă avort şi să ignore riscul de 30%. Sigur, în Azerbaijan poate sunt unii părinţi care iau astfel de decizii, dar acolo normele europene nu au niciun rost, pentru că acest stat nu face parte din comunitatea europeană", a mai punctat medicul.
Poziţia Bisericii
În legătură cu acest subiect, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, părintele Constantin Stoica, a declarat: "Trebuie să ştim exact ce se urmăreşte prin acest proiect. Oricum Biserica este împotriva avortului, avortul este o crimă împotriva lui Dumnezeu", ne-a declarat părintele Stoica.

Cum comentaţi proiectul european? Este util pentru România? Cât de important este sexul copilului pentru o familie? Nu ar fi mai potrivit să li se interzică medicilor să facă avorturi gravidelor care nu doresc un copil de un anumit sex?

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News