Şumudică: "Nu eu le-am cerut jucătorilor să se retragă"

Şumudică: "Nu eu le-am cerut jucătorilor să se retragă"

Antrenorul Rapidului dă vina pe elevii săi pentru pasul înapoi făcut în repriza a doua a meciului cu Dinamo, când giuleştenii au primit trei goluri.

Dinamo a câştigat cu scorul de 3-2 derby-ul cu Rapid, din etapa a 4-a a Ligii I la fotbal, disputat duminică seară, pe arena din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Giuleştenii au făcut o primă repriză excelentă, masacrându-şi adversarul şi intrând la cabine cu un avantaj de două goluri, dar s-au prăbuşit în partea secundă şi le-au permis "câinilor" să întoarcă rezultatul.

"Vişiniii" au mai trăit astfel de experienţe nefericite. În vara anului 2003, la Bruxelles, Rapid a pierdut cu acelaşi scor în faţa belgienilor de la Anderlecht, după ce a condus la pauză cu 2-0.

Ne puteți urmări și pe Google News

După meci, antrenorul Marius Şumudică a fost arătat cu degetul pentru eşec. "Suntem proşti şi plătim. Dacă jucam şi în repriza a doua la fel cum am făcut-o în prima, altfel stăteau lucrurile. În partea secundă s-a făcut pasul înapoi fără nicio justificare. Şumudică e de vină, că doar nu sunt eu sau Copos! Şumudică şi jucătorii au pierdut meciul", a acuzat Dinu Gheorghe, preşedintele Rapidului, semn că în Giuleşti a început deranjul.

"Nu tot eu am făcut echipa să joace bine în prima repriză?"

În replică, tehnicianul a mutat vina exclusiv pe umerii fotbaliştilor. "Nu pot să înţeleg nici acum ce s-a întâmplat, n-am găsit nicio explicaţie pentru înfrângere! Nu eu le-am cerut jucătorilor să se retragă. Dimpotrivă, le-am spus la pauză că meciul nu e decis, aşa că trebuie să rămână concentraţi şi să evolueze la fel ca în prima repriză. Văd că toată lumea mă acuză pe mine, toţi spun că Şumudică e vinovat pentru înfrângere, că el le-a zis jucătorilor să se retragă în apărare în repriza secundă... Dar în prima repriză, când echipa a evoluat bine, nu tot Şumudică a făcut-o să joace aşa?", ne-a declarat ieri Şumi, care la 2-0 pentru Rapid dansa de mama focului pe margine, ca şi cum meciul era jucat.

FARMECUL VIEŢII

În Şoseaua Ştefan cel Mare, rapidiştii au trecut de la agonie la extaz pe parcursul aceluiaşi meci

0-0. Înainte de meci, fanii au încins o repriză de box FOTO: OCTAVIAN COCOLOŞ

0-2. Toată lumea era a portarului Mircea Bornescu FOTO: OCTAVIAN COCOLOŞ

0-2. Ovidiu Herea făcuse linişte pe stadion FOTO: CODRIN PRISECARU

3-2. La final, "s-a răcorit" cu gesturile obscene FOTO: OCTAVIAN COCOLOŞ

CONTRAST

Victoria le-ar putea debloca primele fotbaliştilor de la Dinamo. La Rapid este o atmosferă de înmormântare. De supărare, după joc, George Copos, aflat în lojă, şi-ar fi turnat în cap o sticlă cu apă

Daniel Conţescu

Revenirea spectaculoasă a "câinilor roşii" din repriza a doua a derbyului de duminică seară este pusă de jucătorii lui Ioan Andone pe seama slăbiciunilor arătate de adversar.

"Antrenorul ne-a spus să uităm prima repriză şi s-o luăm de la zero. Am revenit şi noi cu cine am putut şi ne-a permis să reintrăm în joc: cu Rapid şi cu Pandurii. Cu Hajduk n-am mai reuşit să întoarcem rezultatul", povestesc fotbaliştii.

Andone face referat

"Ni s-a promis o primă, după ce până acum am jucat pe degeaba în campionat şi în cupele europene", ni s-a confesat un jucător. Suma cu care ar putea fi răsplătit fiecare fotbalist este de 2.000 de euro. Totul depinde de demersurile pe care urmează să le facă Ioan Andone.

Antrenorul trebuie să facă referat, pentru a propune prima. "Ando" are un număr limitat de meciuri în care poate propune răsplătirea echipei. Acele partide sunt alese de tehnician, în funcţie de gradul de dificultate.

Patronul a stat în lojă

Oficialii dinamoviştii l-au întâmpinat cu ostilitate pe George Copos. Deşi anunţa că ar dori să vadă meciul din sânul propriei galerii, ca altădată, patronul giuleştenilor a luat loc, până la urmă, în una dintre lojele arenei din Şoseaua Ştefan cel Mare.

"De supărare, Copos şi-a turnat o sticlă cu apă în cap la final", povestesc cei care se aflau în preajma şefului de la Rapid după terminarea jocului.

După ce le-au răpit giuleştenilor toate cele trei puncte, dinamoviştii şi-ar putea devansa rivalii şi în cursa pentru aducerea portarului Daniel Coman. Gardianul e supărat că Rapid l-a abandonat şi a purtat discuţii cu şefii "câinilor", urmând să le dea un răspuns în aceste zile.

DINAMO - RAPID 3 - 2 Marcator(i): L. Ganea (51 şi 61), Torje (65)/ Herea (14 şi 41)

DINAMO: Naumovski 5, Homei 5, Moţi 4, Garat 5, Bazzi 6, D. Kone 5 (60, N’Doye 6), Mărgăritescu 4, Torje 7, Ad. Cristea 5, A. Cristea 5 (46, L. Ganea 8), M. Niculae 5 (80, Dănciulescu). Antrenor: Ioan Andone

RAPID: Bornescu 6, Rui Duarte 6, M. Antonio 5, M. Constantin 5, Ezequias 6, Herea 8 (83, Veronesi), N. Grigore 6, C. Lazăr 7, Bozovici 6 (66, Cassio 5), Spadacio 7, Sburlea 5 (78, Răduţă). Antrenor: Marius Şumudică

Arbitri: Cr. Balaj 7 - Z. Szekely 7, I. Popa 7; Eliminat: (Garat 90+2)

Stadion: "Dinamo" - Bucureşti; Spectatori: 10.000