Evenimentul Zilei > Politica > Suciu: Guvernul caută o soluţie tehnică şi legală pentru modificarea legilor solicitate de crescătorii de animale
Suciu: Guvernul caută o soluţie tehnică şi legală pentru modificarea legilor solicitate de crescătorii de animale

Suciu: Guvernul caută o soluţie tehnică şi legală pentru modificarea legilor solicitate de crescătorii de animale

Guvernul caută o soluţie tehnică şi legală pentru modificarea legilor, solicitată de crescătorii de animale, dar acest lucru nu se poate face prin ordonanţă de urgenţă, a anunţat, azi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

"Preşedintele Senatului, domnul Tăriceanu, l-a sunat pe premierul Cioloş, informându-l în legătură cu discuţiile care au avut loc şi cu solicitările oierilor. E vorba de modificări la legea care reglementează activitatea dânşilor. Domnul Tăriceanu a cerut modificări prin ordonanţă de urgenţă. Premierul a comunicat că o modificare simplă, printr-o ordonanţă de urgenţă, nu poate avea loc deoarece este vorba de o lege pe care a iniţiat-o Parlamentul şi, în consecinţă, Guvernul nu poate face modificări de urgenţă pe aceste legi care au intrat în vigoare pe această cale", a explicat Suciu, într-o declaraţie de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că în prezent se caută soluţii prin negocieri între reprezentanţii oierilor şi secretarii de stat din ministerele Agriculturii şi Mediului.

"La această oră sau în minutele următoare vor avea loc la nivelul ministerelor Agriculturii şi Mediului întâlniri între delegaţiile protestatarilor, ciobanilor şi secretarilor de stat din ministerele respective – miniştrii sunt la Bruxelles în întâlniri cu omologii lor europeni, dar premierul a solicitat ca aceste întâlniri să aibă loc la nivelul ministerelor cu secretarii de stat pentru a analiza care pot fi soluţiile (…). Cunoaşte, sigur că da, această problemă a oierilor fiind evident dintr-un domeniu apropiat domniei sale, dar trebuie găsită acea soluţie tehnică şi legală care să poată mulţumi pe toată lumea. În cel mai scurt timp, Guvernul va veni cu o soluţie tehnică şi legală care să răspundă solicitărilor", a mai spus Dan Suciu.