Celălalt subprefect rămas în funcţie, Ionel Ciobotea, fostul secretar general al instituţiei, a preluat toate atribuţiile lui Giurgiţeanu şi spune că stă adesea de dimineaţă până seara, la ora 19.00, în prefectură.

„Nu e vorba de a-mi fi greu sau
uşor singur, ci de faptul că trebuie să îndeplinesc anumite sarcini. Efortul este într-adevăr ceva mai mare, dar acolo unde există conştiinţă, e şi o sarcină rezolvată. Secretul e să îmi îndeplinesc sarcinile conform scadenţarului“, explică Ciobotea. Deocamdată nu există nicio problemă blocată sau rămasă fără rezolvare în instituţie din cauza lipsei unui subprefect. „Înainte, eu mă ocupam doar de aparatul propriu, acum trebuie să mă ocup şi de instituţiile deconcentrate. Bine, şi când era celălalt subprefect în funcţie mai făceam şi din atribuţiile lui“, spune Ciobotea.

Prefectul de Dolj, Silviu
Dumitru, a declarat în repetate rânduri că lucrează foarte bine cu un singur subprefect şi că nu se grăbeşte să ceară guvernului numirea unui al doilea subaltern direct.

Nicolaie Giurgiţeanu devenise
celebru în mandatul său pentru gafele repetate. O întâmplare a făcut deliciul colegilor şi al presei locale, când prefectul demisionar a chemat o echipă de la Direcţia de Sănătate Publică pentru a face investigaţii în biroul său, de frica stafilococilor din aer.

COVASNA


Nu se lasă dus de pe post


Pe de altă parte, subprefectul de
Covasna, Gabriel Siminiceanu, este în post deşi mandatul său a expirat pe 19 martie. Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) i-a prelungit mandatul până la organizarea unui nou concurs. Prefectul Gyorgy Ervin admite că nu are nicio idee dacă menţinerea subprefectului este legală. Siminiceanu a fost numit temporar în funcţie, după ce candidase şi fusese respins de două ori. Numirea a fost contestată de contracandidatul Codrin Munteanu, directorul Direcţiei juridice a prefecturii, care a avut câştig de cauză la Curtea de Apel Braşov. (Adrian Moise)