Evenimentul Zilei > International > SUA, acuzate de OSTILITATE. TRUMP şi „TROICA TIRANIEI”
SUA, acuzate de OSTILITATE. TRUMP şi „TROICA TIRANIEI”

SUA, acuzate de OSTILITATE. TRUMP şi „TROICA TIRANIEI”

Raul Castro, prim-secretar al Partidului Comunist Cubanez, a denunţat marţi, într-un discurs cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la revoluţia cubaneză, revenirea Statelor Unite ale Americii la o politică ostilă faţă de ţara sa, relatează AFP.

„Din nou, guvernul Statelor Unite pare să ia calea confruntării cu Cuba şi să prezinte ţara noastră paşnică şi solidară ca pe o ameninţare pentru regiune”, a declarat fostul preşedinte (2008-2018).

„Reiterez disponibilitatea noastră de a coabita în mod civilizat în ciuda diferenţelor, într-o relaţie de pace, respect şi avantaj reciproc cu Statele Unite', a adăugat el, acuzând 'extrema dreapta din Florida”, unde trăiesc numeroşi exilaţi cubanezi, că 'a confiscat politica SUA faţă de Cuba'.

Washingtonul şi Havana au iniţiat în decembrie 2015 o apropiere istorică, restabilind relaţiile diplomatice după decenii de ostilitate, dar accederea preşedintelui Donald Trump la Casa Albă, la începutul lui 2017, a pus capăt acestei reconcilieri.

Trump a menţinut embargoul economic impus din 1962 şi a acuzat Cuba că face parte, alături de Venezuela şi Nicaragua, dintr-o 'troică a tiraniei'.

„O dată în plus, ei vor să scoată Cuba vinovată de toate relele din regiune”, a mai spus Raul Castro, în vârstă de 87 de ani, în discursul rostit în faţa cimitirului din Santiago de Cuba (sud-est), unde este înmormântat fratele său Fidel, decedat la sfârşitul lui 2016, transmite Agerpres.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: