Federația Americană de Fotbal a anunțat anularea echipei naționale din stagiul de pregătire, în urma asasinatului generalului Qasem Soleimani. Cantonamentul americanilor era stabilit pentru perioada 5-25 ianuarie la Doha și ar fi permis sportivilor să se acomodeze cu gata următoarei Cupe Mondiale, din 2022.

„Lucrăm împreună cu Federaţia de Fotbal din Qatar pentru a găsi o oportunitate în viitorul apropiat ca echipa noastră să experimenteze facilităţile de clasă mondială şi ospitalitatea locale”, a notat forul american într-un comunicat, citat de DigiSport.

Asasinatul lui Soleimani nu reprezintă o amenințare doar pentru americani

În scandalul dintre SUA și Iran, România are un rol crucial. Fostul președinte a subliniat faptul că scutul antirachetă de la Deveselu este mai important ca niciodată, în contextul în care iranienii ar putea fi tentați să atace un aliat al americanilor pentru a se răzbuna.

„Acum îl putem lua și pe Putin la Deveselu, să vadă că sistemul este orientat să prevină Iranul. A devenit mai actual ca oricând, ca nevoie de apărare scutul de la Deveselu (…) În contextul în care Iranul ar vrea să dea o lovitură unui stat aliat al SUA (n.r. – principala utilitate a scutului de la Deveselu). S-ar putea să-i dea prin cap nevoia de arăta capabilitățile militare. Nu există dubii că România este un aliat al Statelor Unite”, a precizat Băsescu.

Te-ar putea interesa și: