După ce cotidianul american Palm Beach Post anunţa reţinerea fostului director al CFR de către agenţii Biroului de Imigraţie, presa română a preluat subiectul brut, desenând scenariile trecutului penal al lui Necolaiciuc, dar şi culoarul posibil al unei anticipate extradări a celui mai căutat infractor român.

EVZ l-a contactat pe Michael Rozos, responsabilul Oficiului de Detenţie din cadrul Biroului de Imigraţie din Florida, omul însărcinat cu “plasarea” celor reţinuţi şi acuzaţi că ar fi încălcat condiţiile prezenţei pe teritoriul SUA.

Domnul Rozos ne-a răspuns prin vocea ofiţerului pentru relaţii publice al Biroului de Imigraţie, Nicole Navas: “Agenţii speciali ai instituţiei l-au arestat pe Mihai Necolaiciuc pentru că prezenţa sa pe teritoriul SUA nu era conformă cu legile americane.

Ştim că este un fugar urmărit internaţional. Domnul Necolaiciuc se confruntă acum cu posibila expulzare din Statele Unite, dar i se va asigura dreptul la un proces corect şi va avea oportunitatea de a a-şi prezenta poziţia în faţa unui judecător pentru imigraţie”.

Cam în acest punct se opreşte deschiderea oficialilor federali americani cu privire la subiectul Necolaiciuc. Orice întrebare suplimentară e întâmpinată în felul următor: “Sub prevederile de confidenţialitate ale Departamentului pentru Securitate Internă, nu vă pot oferi date suplimentare asupra împrejurărilor în care Mihai Necolaiciuc se afla pe teritoriul ţării noastre.

Nu vă pot spune decât că el este reţinut într-un centru de detenţie din Florida. Din motive de securitate, nu vă pot dezvalui locaţia”.

Citiţi şi:

Necolaiciuc, omul de 111 milioane $, arestat în SUA