SUA vor să controleze lumea

SUA vor să controleze lumea

Aproximativ trei sferturi dintre ruşi cred că America este un stat agresor, care aspiră să pună stăpânire pe întreaga lume, potrivit unui sondaj de opinie preluat de France Presse.

Astfel, puşi să răspundă la întrebarea dacă Statele Unite sunt un stat agresor care vrea să preia controlul asupra tuturor ţărilor din lume, 73% dintre persoanele interogate au răspuns afirmativ.

Doar opt la sută dintre respondenţi au fost de părere că SUA militează pentru pace, democraţie şi ordine în lume. Restul de 19 la sută dintre cetăţenii intervievaţi nu s-au pronunţat.

Sondajul a fost realizat de sociologii de la centrul rus de specialitate Levada, în perioada 26 februarie - 2 martie, pe un eşantion reprezentativ de 1.600 de persoane.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ultimele luni, relaţiile ruso-americane au cunoscut oarecare îmbunătăţiri, în condiţiile în care cele două ţări  sunt pe punctul de semna un nou tratat de dezarmare nucleară.

De-a lungul anilor, situaţia din Iran, apărarea antirachetă sau independenţa fostei republici iugoslave Kosovo au marcat negativ relaţiile bilaterale dintre cele două state. Preşedintele american Barack Obama a promis, după instalarea în funcţie în ianuarie 2009, că va deschide o nouă eră în relaţiile diplomatice cu Moscova.