Evenimentul Zilei > International > SUA și China au început cursa înarmării nucleare. Planul grandios al comuniștilor chinezi
SUA și China au început cursa înarmării nucleare. Planul grandios al comuniștilor chinezi

SUA și China au început cursa înarmării nucleare. Planul grandios al comuniștilor chinezi

SUA și China au început cursa înarmării nucleare. Cele două super-puteri testează cele mai noi arme care pot crea explozii nucleare controlate.

SUA și China au început cursa înarmării nucleare. Relația dintre China și SUA pare să devină din ce în ce mai tensionată, iar un război poate porni în orice moment. Cele două state au întrat într-o cursă nebună a înarmării nucleare, iar China pare să câștige teren.

China a anunțat că intenționează să construiască o armă care poate crea explozii nucleare controlate. Americanii dețin deja un astfel de dispozitiv, Z Machine, iar China anunță că arma lor va fi mult mai mare decât cea a americanilor.

„Z Machine creează condiții care nu se găsesc nicăieri altundeva pe Pământ”, Sandia National Laboratory in Albuquerque, New Mexico. Vestea proastă pentru americani este că aceste condiții vor putea fi găsite în curând în orașul Mianyang, în sud-vestul Chinei, acolo unde Academia Chineză de Fizică Inginerie dezvoltă arme nucleare.

SUA și China au început cursa înarmării nucleare. Americanii știau de planul chinezilor

Jurnaliștii de la National Interest i-au contactat pe reprezentanții laboratorului din Sandia, aceștia declarând că știau de proiectul pe care chinezii îl pun la cale, însă nu pot face mai multe comentarii pe marginea acestui subiect.

Cererea condițiilor pentru dezvoltarea unor bombe nucleare mult mai avansate vine în contextul în care tensiunile între SUA și China sunt în plină ascensiune.

Donald Trump, fostul președinte al SUA, a amenințat că va retrage țara din Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare dintre SUA și Uniunea Sovietică. Tratatul interzice folosirea rachetelor nucleare cu rază medie și scurtă de acțiune. Trump acuza Rusia că a încălcat tratatul prin lansarea de rachete noi, iar președintele rus Vladimir Putin a amenințat că va riposta construind mai multe arme nucleare. N

ici China nu se lasă mai prejos în acest război mut. Aceste evoluții nu s-au pierdut la Beijing. În mai, China Youth Daily a raportat că SUA urmează să fie bătută în dezvoltarea armelor nucleare”. „Trebuie să depășim SUA” a devenit un motto pentru oamenii de știință și inginerii care lucrează în laboratoarele de cercetare ultra secrete, a declarat ziarul oficial al Ligii Tineretului Comunist.