STUDIU: Mersul pe jos "ÎNTINEREȘTE" creierul și previne apariția Alzheimerului

STUDIU: Mersul pe jos "ÎNTINEREȘTE" creierul și previne apariția Alzheimerului

Plimbările în ritm susţinut, efectuate de trei ori pe săptămână, cresc dimensiunea hippocampusului, centrul cerebral al memoriei, una dintre primele regiuni ale creierului afectate de maladia Alzheimer, au descoperit cercetătorii americani.

Studiul citat de Daily Mail a fost făcut pe un grup de 120 de bărbați și femei cu vârsta cuprinsă între 55 şi 80 de ani. Participanții au efectuat plimbări la pas sprinten cu durata a 40 de minute, de trei ori pe săptămână.

Rezultul a fost uimitor. Deși în mod normal, creierul se micşorează odată cu vârsta, după un an de plimbări susținute s-a constatat că regiunile-cheie la nivel cerebral, inclusiv hippocampusul, şi-au mărit dimensiunea cu 2%, relatează Mediafax.  Potrivit cercetătorilor, această creştere este echivalentă cu întinerirea cu doi ani a vârstei creierului - o schimbare despre care au afirmat că marchează o îmbunătăţire "enormă".

"Majoritatea populaţiei este încă extrem de sedentară şi este foarte greu să îi convingem pe oameni să facă mişcare. Nu antrenăm persoanele mai în vârstă să alerge la maraton. Îi convingem doar să se ridice şi să facă exerciţii moderate de câteva ori pe săptămână, iar îmbunătăţirile enorme, realizate în curs de câteva luni, nu se vor lăsa aşteptate", a declarat Kirk Erickson, coordonatorul studiului, de la Universitatea din Pittsburgh.

Ne puteți urmări și pe Google News