Evenimentul Zilei > Social > Studiu exploziv! Creierul rămâne conștient după ce mori. Înseamnă că asişti la moartea ta
Studiu exploziv! Creierul rămâne conștient după ce mori. Înseamnă că asişti la moartea ta

Studiu exploziv! Creierul rămâne conștient după ce mori. Înseamnă că asişti la moartea ta

Cercetătorii din New York au descoperit că funcția creierului poate continua după ce inima se oprește - ceea ce înseamnă că ştii că eşti mort.

Studiul exploziv ridică posibilitatea existenței vieții după moarte deoarece funcționarea creierului continuă ceva timp după ce inima se oprește.

Creierul tău va rămâne conștient după ce vei muri, a avertizat un neurolog

Oamenii de știință au descoperit că funcția creierului continuă… te ține conștient după ce inima se oprește. Dr. Sam Parnia, director al cercetării de resuscitare  de la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a declarat că celulele creierului pot trăi după moarte.

El a spus: „Lucrul fascinant este că există un moment, numai după ce murim, când celulele din corpul nostru încep să treacă treptat în propriul proces de moarte”. „Celulele nu merg instantaneu de la viață la moarte. De fapt, celulele sunt mult mai rezistente la insuficiența cardiacă – la persoana care moare – decât se credea anterior”.

În 2016, oamenii de știință de la Universitatea din Ontario au examinat cadavrele a patru persoane. În trei cazuri, activitatea creierului s-a oprit după insuficiența cardiacă. Dar într-un caz, undele cerebrale ale unui pacient au supraviețuit în ciuda morții sale clinice. De obicei, aceste unde cerebrale apar numai în timpul somnului. Medicii au descris descoperirile lor ca fiind „extraordinare” și „greu de explicat”, potrivit celor relatate de Daily Star.