Evenimentul Zilei > Actualitate > STUDIU. Acum este oficial: punctul G chiar există!
STUDIU. Acum este oficial: punctul G chiar există!

STUDIU. Acum este oficial: punctul G chiar există!

Un ginecolog a reuşit performanţa de a localiza cu exactitate punctul G. Controversele legate de acest punct al plăcerii pot înceta acum deoarece toate detaliile despre el au ieşit la iveală.

Un ginecolog a reuşit performanţa de a localiza cu exactitate punctul G, acel punct care se presupune că declanşează cu uşurinţă orgasme de neuitat femeilor.
De secole femeile au identificat punctul undeva în zona anterioară a vaginului, punct care odată atins le face să se excite mai repede şi să declanşeze orgasmul. Cu toate astea, din punct de vedere ştiinţific nu a fost niciodată localizat cu exactitate.
Acum există documente ştiinţifice care atestă existenţa şi localizarea punctului G. Medicul ginecolog Adam Ostrzenski, de la Institutul de Ginecologie din St. Petersburg a realizat un studiu pe vaginul cadavrului unei femei de 83 de ani.
Disecţia pe care a realizat-o acesta l-a ajutat să stabilească unde se află punctul G, un punct bine conturat pe partea din spate a membranei de perineu, situat la 16,5 mm distanţă faţă de partea superioară a meatului uretral, creând un unghi de 35 de grade cu partea laterală a uretrei.
Tot conform acestui studiu au fost descoperite 3 zone distincte ale acestei suprafeţe. Punctul G a fost măsurat şi are o lungime de 8,1 mm, 3,6 mm lăţime şi 1,5 mm înălţime.
“Acest studiu confirmă existenţa anatomică a punctului G, fapt care ne conduce la o mai bună înţelegere a modului în care funcţionează femeia din punct de vedere sexual", a concluzionat medicul Ostrezenski, citat de timesofindia.
Sursă: Times of India