Strungar transformat în poliţist şi procuror

Strungar transformat în poliţist şi procuror

Un clujean a făcut o anchetă pe cont propriu ca să-l găsească pe cel vinovat de accidentul grav suferit de fiul său.

Albert Attila e strungar la o fabrică din Cluj-Napoca şi se luptă cu disperare pe două fronturi: vrea ca fiul său să revină la o viaţă normală, deşi e în comă de mai bine de doi ani, şi vrea ca poliţistul vinovatul de tragedia prin care trece să răspundă pentru fapta sa.

Totul a început pe 4 aprilie 2008, când fiul lui Attila, Ladislau, care avea 25 de ani, trecea cu motocicleta prin faţa sediului Poliţiei Cluj-Napoca. Exact atunci, din parcare a ieşit o maşină condusă de poliţistul Raul Revnic.

În urma coliziunii, Ladislau Albert, care purta costum de protecţie, a suferit mai multe traumatisme şi a intrat în comă. Tânărul nu şi-a mai revenit. „Eu cred că o să-şi revină. Reacţionează la vocea mamei lui: strânge mână dreaptă dacă ea îi cere”, spune, încrezător, tatăl.

„După accident, poliţistul vinovat a venit la mine şi m-a rugat să-l înţeleg şi să-l las să-şi facă nunta, că apoi mă va ajuta cu tot ce poate. L-am lăsat, am şi dat mâna cu el, dar nu a mai venit niciodată”, spune omul.

Cine comandă plăteşte

Cum ancheta trena, Albert Attila a pornit una pe cont propriu. A descoperit un martor ocular al accidentului. „M-am rugat de el şase luni până a fost de acord să declare cum s-a întâmplat totul”, spune omul. Aşa a aflat că, după accident, „poliţistul a dat maşina înapoi câţiva metri, deşi ştia că nu are voie să o mişte. La dosar, exista o poză în care se vede dâra de apă de la radiatorul spart”.

Recent, Albert Attila a fost chemat la comisarul Mircea Pop, de la Poliţia Rutieră Cluj, unde i s-a spus că trebuie să plătească expertiza, 1.000 de lei. „Am fost de acord. Pentru fiul meu mi-aş da şi viaţa, şi casa, şi totul”, spune el.

Poliţistul Raul Revnic nu a putut fi contactat. În schimb, chestorul de poliţie Ioan Păcurar, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, care cunoaşte cazul, a explicat cum e cu plata expertizei: „Cine cere expertiză judiciară şi plăteşte. Poliţia plăteşte expertize doar atunci când într-un dosar nu se poate trage o concluzie. Acum, pentru acest dosar se aşteaptă rezultatul expertizei şi apoi vom vedea. În prezent, poliţistul implicat în accident nu este suspendat din funcţie pentru că nu s-a început urmărirea penală împotriva lui”.

Ne puteți urmări și pe Google News