Evenimentul Zilei > Justitie > Strigăt de durere al mamelor care şi-au pierdut fetele în incendiul de la restaurantul Beirut : Vrem dreptate şi pedepsirea celor vinovaţi !
Strigăt de durere al mamelor care şi-au pierdut fetele în incendiul de la restaurantul Beirut : Vrem dreptate şi pedepsirea celor vinovaţi !

Strigăt de durere al mamelor care şi-au pierdut fetele în incendiul de la restaurantul Beirut : Vrem dreptate şi pedepsirea celor vinovaţi !

Cazul celor trei tinere care în urmă cu un an şi opt luni au pierit în incendiul de la restaurantul Beirut din Constanţa, Nicoleta Vasiliţeanu, Mihaela Tucă şi Nicoleta Cengher, este, se pare, tergiversat de inculpaţii în dosar. Apărătorii acestora au cerut, astăzi, retrimiterea rechizitoriului la Parchet pe motiv că ar fi incomplet, fapt ce a stârnit revolta mamelor.

Indignarea femeilor a fost provocată de un avocat care a spus că incendiul de la Beirut a fost un incident. „Vrem să se facă dreptate. Văd că patronul George Karam invocă  1001 de motive ca să scape. Iar avocaţii, care sunt şi ei părinţi, să nu mai vorbească de un incident, este o crimă, este o tragedie” a comentat, la ieşirea din sala de judecată, Mariana Vasiliţeanu, mama uneia dintre victime. Ea cere să fie traşi la răspundere şi inspectorii din primăria Constanţa precum şi pompierii care „în loc să intervină, se uitau ca la discotecă”.

Cea mai revoltată este Mariana Sarkany, mama Nicoletei Cengher. „Îi invinovăţim pe patronul George Karam, personalul care nu a dat dovadă de spirit civic, pompierii care nu au acţionat la timp şi pe cei care au spus că nu mai e nimeni sus şi să nu se mai urce”. Se teme că procesul va fi tergiversat ani de zile. Ea acuză pompierii de crimă. „Fetele au ţipat 20 de minute , le-au auzit martorii,  au implorat ajutorul. E cumplit. Asta mă doare cel mai mult, când ştiu că ar fi putut fi salvate şi nu au fost salvate, asta au sperat, scumpele”, plânge Mariana Sarkany.

Pompierii de la ISU Dobrogea sunt şi ei cercetaţi de Parchetul Militar pentru că nu au intervenit la timp pentru scoaterea victimelor. Martorul Sandu Grumeza, care a vrut atunci să intervină pentru salvarea fetelor, spune că încăperea în care tinerele au rămas captive mai avea două ieşiri care fuseseră însă încuiate de patron. „Şi primăria Constanţa trebuie să răsundă, să ne spună cine a dat autorizaţie de funcţionare. Pentru că Beirut a avut terasă şi pe trotuar şi înăuntru. Nimeni nu-i trage la răspundere”. Potrivit lui Grumeza, săptămâna trecută un alt local al patronului George Karam a luat foc în Piaţa Ovidiu din Constanţa.