Evenimentul Zilei > Actualitate > Stresul de la job îți poate afecta relația cu partenerul!
Stresul de la job îți poate afecta relația cu partenerul!

Stresul de la job îți poate afecta relația cu partenerul!

Indivizii care își aduc munca de la birou și la domiciliul conjugal riscă să aibă mai multe mai multe conflicte de cuplu decât ceilalți. Cu alte cuvinte, dacă îți petreci timpul liber cu partenerul de viață monitorizând constant mesajele de la birou, s-ar putea să aibă efecte negative asupra celui cu care împarți patul.

 

Chiar dacă persoanele care se focusează pe job și acasă nu simt efectele nefavorabile asupra relațiilor pe care le au cu apropiații, acestea există. Cercetătorii au aflat recent că obiceiul de a verifica mesajele de la birou poate dăuna relațiilor sociale. S-a ajuns la această concluzie printr-un sondaj la care au participat angajați cu normă întreagă, cu vârste cuprinse între 31 și 40 de ani. 

 

Cei ce controlează e-mailuri deseori au declarat că jobul lor creează mici conflicte acasă. Însă, partenerii lor au afirmat că tipul acesta de comportament le împinge răbdarea și toleranța la limită. Acest lucru se datorează în principiu nivelului de stres ridicat. "Angajații înșiși nu par a fi conștienți de impactul pe care îl au asupra partenerilor", a spus William Becker, care studiază emoțiile forței de muncă la Virginia Tech din Blacksburg. "Ei nu o văd ca o problemă, dar soții lor spun că afectează cu adevărat relația."