Străzile din estul Londrei, "curăţate" de prostituate, înaintea Jocurilor Olimpice

Străzile din estul Londrei, "curăţate" de prostituate, înaintea Jocurilor Olimpice

Prostituatele din estul londonez, unde se află parcul olimpic, se plâng că autorităţile şi-au multiplicat operaţiunile care vizează "curăţarea" acestei zone, înainte de Jocurile Olimpice.

Potrivit unui studiu condus de un consilier local, nu mai puţin de 80 de case de toleranţă au fost închise de poliţie, din septembrie 2010, în burgul londonez Newham, unde se află cea mai mare parte a parcului olimpic.

"În ultimii doi ani, s-a mărit considerabil activitatea poliţiei faţă de prostituate în burgurile unde se desfăşoară Jocurile Olimpice", a declarat, pentru AFP, Georgina Perry, care lucrează la un proiect de ajutorare a acestora, sprijinit de guvernul britanic. "În unele dintre suburbii au fost închise atâtea case de toleranţă încât prostituatele sunt nevoite să muncească în stradă, ceea ce este mult mai periculos pentru ele", subliniază Perry. Poliţia neagă informaţiile

Prostituţia nu este ilegală în Marea Britanie, însă bordelurile sunt interzise, precum şi racolajul în stradă, atât din partea prostituatei, cât şi din cea a clientului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poliţia dezminte că şi-ar fi multiplicat raidurile în apropierea Jocurilor Olimpice, subliniind că închiderile şi controalele pe care le efectuează răspund preocupărilor comunităţilor locale.

Conform Georginei Perry, represiunea pune în pericol prostituatele, forţându-le să lucreze în zone cu care nu sunt familiarizate. "Ele sunt deja stigmatizate şi vulnerabile", spune aceasta, iar represiunea "le îndepărtează de asociaţiile care le sprijină".

Nu toată lumea dezaprobă represiunea condusă de autorităţile londoneze: Lily Islam, tânără mamă a trei copii, care locuieşte pe Brick Lane, la 7 km de parcul olimpic, militează de mult timp pentru un control al poliţiei mai strâns asupra regiunii. "Această zonă este un refugiu pentru droguri, prostituţie şi toate celelalte crime imaginabile", asigură aceasta.