Evenimentul Zilei > Actualitate > Stere Halep: „Ştiam că Simona o să dea lovitura”
Stere Halep: „Ştiam că Simona o să dea lovitura”

Stere Halep: „Ştiam că Simona o să dea lovitura”

Stere Halep, tatăl jucătoarei care a uimit la US Open, a simţit că fiica sa o va elimina pe chinezoaica Na Li.

Jucătoarea de tenis Simona Halep (19 ani) a făcut senzaţie la US Open. Românca a învins-o în noaptea de marţi spre miercuri pe chinezoaica Na Li (scor 6-2, 7-5), în primul tur al turneului de Grand Slam, obţinând astfel cel mai important succes al carierei. Cifrele explică surpriza de proporţii. Chinezoaica a comis 54 de greşeli neforţate, în timp ce românca a greşit astfel de numai 19 ori.

Românca a fost copleşită de emoţii înaintea partidei

Simona va juca astăzi, de la ora 18.00, în a doua fază a compe tiţiei, împotriva ibericei Carla Navarro. Halep are deja asigurat un cec de 31.000 de dolari din partea organizatorilor, pentru accederea la acest nivel.

Chinezoaica Na Li, "victima" sportivei din Constanţa, era a şasea favorită a US Open. Asiatica a câştigat în această vară prestigiosul turneu Roland Garros, iar la începutul anului, a ajuns în ultimul act al turneului de Grand Slam Australian Open.

"Am avut emoţii mari înaintea partidei. Am fost nervoasă. Nu e uşor să joci contra unei câştigătoare de turneu de Grand Slam. Am vrut să mă bucur de meci şi să practic cel mai bun joc al meu. Mi-a ieşit", a spus românca, la finalul disputei.

Chinezoaica Na Li nu a găsit o explicaţie pentru ceea ce i s-a întâmplat în partida cu Simona. "Nu mă aşteptam să părăsesc turneul după primul tur. Nu sunt o fană a suprafeţelor rapide, dar speram să mă descurc mult mai bine", s-a apărat asiatica.


Simona Halep a reuşit cel mai bun meci al carierei


Na Li este câştigătoarea de anul acesta de la Wimbledon, dar şi finalista de la Australian Open


FOTO: REUTERS

"Mereu a căzut cu jucătoare de top"

Stere Halep, tatăl Simonei, n-a avut somn şi a trăit la intensitate maximă meciul fiicei sale. El a urmărit partida alătui de soţia sa şi spune că a avut un presentiment că va asista la o surpriză plăcută.

"Am stat cu sufletul la gură. Nu vreau să fiu subiectiv sau să fac pe grozavul, dar ştiam că o să dea lovitura. Chiar mă gândeam că ea nu prea a avut noroc la turneele importante. Mereu a căzut cu jucătoare de top. Cele mai bune din circuit. Acum s-a descurcat excelent. Ştiu că a avut şi nişte probleme la un picior. Cred că are dureri musculare. Am fost foarte fericit. Sper ca mâine (n.r.-azi) să ne mai facă o surpriză, să o elimine pe Carla Navarro şi să ajungă cât mai sus la turneul ăsta", ne-a declarat, ieri, Stere Halep.

Nu a vorbit cu părinţii decât prin sms-uri

După meci, Simona nu a avut timp să comunice cu membrii familiei decât prin câteva sms-uri. "Cum s-a terminat partida, i-am dat un mesaj şi am primit răspuns. O lăsăm să se concentreze la ceea ce urmează. Ştie că suntem alături de ea, chiar şi de la distanţa asta", ne-a mai spus tatăl Simonei.

În America, alături de sportiva constănţeancă se află şi antrenorul Firicel Tomai, cel care a întrerupt toam na trecută colaborarea cu Victor Hănescu, pentru a se ocupa de Simona.

"Am avut emoţii mari înaintea partidei. Am vrut să mă bucur de meci şi să practic cel mai bun joc al meu.”
SIMONA HALEP, tenismenă

DEZECHILIBRU

Niculescu a dat de pământ cu Dulgheru

Alexandra Dulgheru şi Monica Niculescu s-au duelat ieri la US Open, pentru un loc în turul al treilea al competiţiei. Dulgheru venea după o mare victorie obţinută în primul tur, în faţa cehoaicei Petra Kvitova, câştigătoare la Wimbledon în acest an.

Tot în turul inaugural, Niculescu o eliminase pe austriaca Patricia Mayr-Achleitner. Ieri, Niculescu a făcut instrucţie cu Dulgheru, căreia nu i-a dat nicio şansă. Monica s-a impus lejer, în două seturi, scor 6-3 şi 6-0, calificându-se în turul al treilea. Alexandra rămâne doar cu satisfacţia victoriei din runda inaugurală, care a trezit entuziasmul în tenisul românesc.

"Mă aştept ca în curând o româncă să câştige un Grand Slam", a spus, marţi, Ruxandra Dragomir, preşedintele FRT.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: