Sunt informații uluitoare apărute în mass-media chineză și preluate de Financial Times. Conform revistei oficiale a Partidului Comunist Chinez, liderul suprem al Chinei a informat Politburo (cel mai puternic organism decizional din China) cu privire la epidemia de coronavirus ce urmează și a dat instrucțiuni precise. Se întâmpla pe 7 ianuarie, cu 13 zile înainte ca publicul să fie avertizat despre severitatea focarelor!

Pe 18 ianuarie, la un banchet în Wuhan participau 40.000 de familii și nimeni n-a spus un cuvânt despre pericolul coronavirusului, deși Partidul Comunist știa! Guvernul a dat undă verde pentru ca petrecerea să aibă loc. Autoritățile au redus gravitatea evenimentelor, insistând că nu există dovezi cum că s-ar putea răspândi între oameni.

Duminică, numărul total de cazuri de coronavirus în China a ajuns la 70.000 duminică, majoritatea în Hubei. Iar numărul de decese a trecut de 1.660.

În ciuda ordinelor date de Partid, ca producția să revină la normal, răspândirea coronavirusului a afectat economia Chinei. Guvernul vrea ca muncitorii să iasă la lucru luni, 17 februarie, dar înregistrările traficului pe căile ferate arată că mulți nu se vor prezenta pe șantiere.