Evenimentul Zilei > EVZ Special > Coronavirus. Știa Xi Jinping? Dezvăluiri uluitoare din interiorul Politburo
Coronavirus. Știa Xi Jinping? Dezvăluiri uluitoare din interiorul Politburo

Coronavirus. Știa Xi Jinping? Dezvăluiri uluitoare din interiorul Politburo

Președintele Xi Jinping avea informații despre izbucnirea unui focar de coronavirus cu aproape două săptămâni înainte de declanșarea epidemiei.

Sunt informații uluitoare apărute în mass-media chineză și preluate de Financial Times. Conform revistei oficiale a Partidului Comunist Chinez, liderul suprem al Chinei a informat Politburo (cel mai puternic organism decizional din China) cu privire la epidemia de coronavirus ce urmează și a dat instrucțiuni precise. Se întâmpla pe 7 ianuarie, cu 13 zile înainte ca publicul să fie avertizat despre severitatea focarelor!

Pe 18 ianuarie, la un banchet în Wuhan participau 40.000 de familii și nimeni n-a spus un cuvânt despre pericolul coronavirusului, deși Partidul Comunist știa! Guvernul a dat undă verde pentru ca petrecerea să aibă loc. Autoritățile au redus gravitatea evenimentelor, insistând că nu există dovezi cum că s-ar putea răspândi între oameni.

Duminică, numărul total de cazuri de coronavirus în China a ajuns la 70.000 duminică, majoritatea în Hubei. Iar numărul de decese a trecut de 1.660.

În ciuda ordinelor date de Partid, ca producția să revină la normal, răspândirea coronavirusului a afectat economia Chinei. Guvernul vrea ca muncitorii să iasă la lucru luni, 17 februarie, dar înregistrările traficului pe căile ferate arată că mulți nu se vor prezenta pe șantiere.