Evenimentul Zilei > Economie > Steve Jobs promovează MacBook Air jucând murdar
Steve Jobs promovează MacBook Air jucând murdar

Steve Jobs promovează MacBook Air jucând murdar

Steve Jobs, directorul general al Apple, a ţinut să arate superioritatea noului produs al companiei sale, MacBook Air - cel mai subţire laptop din lume, faţă de produsele competitorilor, conform Gizmodo.com.

Şeful Apple a atacat seria ultraportabilă de la Sony, VAIO TZ, unele dintre cele mai apreciate modele din această categorie, spunând că „sunt prea groase, au tastaturi şi ecrane prea mici şi nu sunt prea bune“. De cealaltă parte, Mike Abary, vicepreşedinte senior la Sony VAIO, a dat dovadă de mai mult fair-play: „Este impresionant efortul ingineresc făcut de Apple pentru a crea un laptop atât de subţire, dar să nu uităm că grosimea nu este neapărat «Sfântul Graal»“.

El a adăugat că pentru asta trebuie să faci anumite sacrificii. Apple a făcut unul important, a scos unitatea optică (n.r. – cea care permite citirea şi inscripţionarea de CD-uri şi DVD-uri) din schemă, lucru care s-ar putea să nemulţumească foarte mulţi utilizatori. De asemenea, capacitatea de stocare a MacBook Air este destul de modestă în raport cu standardele prezente azi. Şi aici, Jobs le-a închis gura celor care i-au atras atenţia asupra acestui lucru. „Poate acest produs nu este pentru voi“, a adăugat el.

MacBook Air poate fi comandat deja

Cel mai subţire laptop din lume, Apple MacBook Air, poate fi comandat deja pentru o taxă suplimentară de 30 de dolari, direct de pe site-ul companiei. Computerul este disponibil în două modele, diferenţiate în funcţie de performanţe. Varianta cu procesor Intel Core Duo de 1,6GHz, 2GB de memorie şi hard disk de 80GB costă 1.800 de dolari.

Modelul cu procesor de 1,8GHZ, 2 GB memorie şi hard disk SSD (Solid State Drive) de 64Gb costă mult mai mult – 3.100 de dolari. MacBook Air are o grosime maximă de 19,4 mm, un ecran lat (widescreen) de 13,3 inci (circa 33,7 centimetri), o tastatură iluminată din fundal şi o cameră video iSight încorporată. Pe deasupra, laptopul încorporează cele mai recente tehnologii fără fir (WiFi şi Bluetooth) dezvoltate de Apple. MacBook Air poate funcţiona pe baterie până la cinci ore în regim wireless.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: