Cupa României: Buzoienii, către Ionel Ganea: "Ce-ţi mai place shaorma cu de toate!"

Cupa României: Buzoienii, către Ionel Ganea: "Ce-ţi mai place shaorma cu de toate!"

"Roş-albaştrii" s-au distrat cu echipa din Liga a III-a formată din "pensionari" cu burtă, pe care au eliminat-o cu un scor concludent: 4-0.

Steaua şi-au făcut de cap aseară, la Buzău, cu Sănătatea Cluj, pe care a eliminat-odin"16"-imile de finală ale Cupei României cu un scor concludent, 4-0. Pentru "roş-albaştri" a fost o seară a premierelor. Muntenegreanul Stefan Nikolici, ex-craioveanul Andrei Prepeliţă şi Dorinel Popa au reuşit primele lor goluri în tricoul Stelei. Sârbul Novak Martinovici şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor.

Misiunea bucureştenilor a fost foarte simplă, fiindcă adversarul s-a prezentat cu o formulă de start cu mulţi jucători "pensionari" şi supraponderali. Ionel Ganea (38 de ani) a jucat în prima repriză pentru Sănătatea şi a impresionat doar cu dimensiunile exagerate. "Ganezule, ce-ţi mai place shaorma cu de toate!", i s-a strigat din tribune fostului internaţional. În ultimele minute, pe teren a apărut şi Aurelian Ghişa, patronul formaţiei Sănătatea Cluj, care are 47 de ani!

Şi-au tras regizor: Tibi Bălan Eric Bicfalvi, cel mai vechi jucător din lotul Stelei, a fost în premieră căpitanul echipei. Mijlocaşul a avut ghinion cu carul, ţintind de două ori bara.

Ne puteți urmări și pe Google News

Florin Costea a fost folosit în premieră ca titular, dar a fost schimbat la pauză, ca să nu rişte o recidivă la vechea accidentare.

Ronny Levy, antrenorul Stelei, a folosit o echipă inedită, în care şi-au făcut loc multe rezerve, dar şi doi tineri, Valeriu Lupu şi Ionuţ Năstăsie (ultimul doar în repriza secundă). Cei doi sunt primii tineri promovaţi de Steaua din propria pepinieră după foarte mulţi ani.

Sănătatea a avut la Buzău şi o mică galerie. Suporterii au afişat mesajul: "Noi să fim sănătoşi". Suporterii Stelei au avut un mesaj special: "Fii tare, Cosmin Băcilă!".

Steaua s-a înţeles ieri cu Sportul Studenţesc pentru transferul coordonatorului Tiberiu Bălan. Mijlocaşul ofensiv va semna angajamentul săptămâna viitoare, după ce va fi declarat liber de contract, pentru că altfel nu se mai pot face tranzacţii.

PREMIERĂ. Muntenegreanul Stefan Nikolici a marcat aseară primul gol în tricoul Stelei FOTO: LIBERTATEA "În Cupă este important să câştigi şi să te califici. Le-am dat posibilitatea să joace unora care au evoluat mai puţin." RONNY LEVY antrenor la Steaua DINAMO - LUCEAFĂRUL 1-0

Dinamo, salvată de Luchin

Echipa de fotbal Dinamo, liderul Ligii I la fotbal şi finalista ediţiei trecute a Cupei României, şi-a făcut loc în optimile de finală ale competiţiei, după o victorie la limită, scor 1-0, cu Luceafărul Oradea, formaţie care activează în divizia secundă. Fundaşul Srdjan Luchin, jucător adus de la FC Timişoara şi care a fost folosit titular în meciul România - Franţa (0-0) de selecţionerul Victor Piţurcă, a deschis scorul în minutul 31, tabela rămânând blocată la acest scor.

Antrenorul Liviu Ciobotariu a folosit o echipă experimentală, cu multe noutăţi în primul "11". "Ciobi" a folosit următoarea formulă de joc: Naumovski - Scarlatache, D. Grigore, Luchin, Diabate - Scărlătescu, D. Kone, C. Munteanu, G. Păun - Dănciulescu, Ţucudean. La bihoreni au evoluat doi foşti dinamovişti: atacantul Tibor Moldovan şi Dorin Mihuţ, dar după pauză a intrat şi ex-rapidistul Zeno Bundea. (Daniel Conţescu)