Evenimentul Zilei > Actualitate > Stelian Fuia, ministrul Agriculturii: „CAP-urile au fost eficiente”
Stelian Fuia, ministrul Agriculturii: „CAP-urile au fost eficiente”

Stelian Fuia, ministrul Agriculturii: „CAP-urile au fost eficiente”

Iar "fermierii merită să fie băieţi deştepţi ai energiei"

Cooperativele Agricole de Producţie (CAP) din regimul comunist au fost o formă eficientă de exploatare a terenurilor, iar asocierea agricultorilor rămâne o soluţie pentru creşterea profitabilităţii, a declarat ministrul Agri­culturii, Stelian Fuia, la seminarul Mediafax Talks about Agriculture.

"Nu trebuie să ne fie teamă de asociere sau de noţiunea de cooperativă. Chiar dacă au fost poate pe o bază greşită, CAP-urile erau totuşi o formă de exploatare a terenurilor eficientă. Sunt lucruri importante de care nu ar trebui să ne ferim să vorbim; poate bazele au fost greşite, dar principiile sunt aceleaşi şi ar trebui să ne întoarcem către acest proces de asociere", a spus Fuia.

El a spus că obiectivele sale în funcţia de ministru sunt trecerea de la agricultura de subzistenţă la cea pe profit şi grăbirea procesului de comasare a terenurilor. "Cunosc rezistenţa ţăranilor români la comasarea terenurilor", a spus el.

Fuia a mai anunţat că Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare vrea să devină furnizor de energie electrică pentru agricultori, sector unde se doreşte impunerea unui preţ reglementat, pentru că "şi fermierii merită să intre în categoria acelor băieţi deştepţi care folosesc energie ieftină".

Citeşte şi Recoltă-record: România devine "porumbarul" Europei

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.