Evenimentul Zilei > Actualitate > „Stejarii” nu se tem de Argentina. „Nu avem nimic de pierdut”
„Stejarii” nu se tem de Argentina. „Nu avem nimic de pierdut”

„Stejarii” nu se tem de Argentina. „Nu avem nimic de pierdut”

Mihăiţă Lazăr, om de bază în naţionala de rugby a României şi pilierul de la echipa franceză Pays d'Aix RC, crede într-un rezultat bun în meciul de mâine cu Argentina.

Mihăiţă Lazăr a fost omul care a marcat primul eseu al României sâmbăta trecută în meciul cu Scoţia, pierdut de ai noştri la capătul unei partide de mare luptă. Lazăr a fost unul dintre cei mai buni oameni de pe teren. "Omul meciului" a fost desemnat în cele din urmă tot un român, coechipierul său Marius Tincu, căpitanul "stejarilor".
Refăcut după o accidentare, Lazăr va intra mâine din primul minut contra Scoţiei. În ciuda masivităţii sale, 1,89 metri şi aproape 120 de kilograme, Mihăiţă Lazăr e un tip blând. Vorbeşte calm, căutându-şi cu grijă cuvintele.
Dacă nu l-ai vedea, ai avea impresia că dialoghezi cu un adolescent preocupat mai degrabă cu lucruri mult mai simple.

Evz: Mihai, cum te simţi?
Mihăiţă  Lazăr: Acum bine. Am avut ceva probleme după ce m-am lovit la un antrenament. A fost vorba de o contuzie la coapsa stângă. Dar s-a rezolvat şi sunt gata de o nouă bătălie.

Evz: Te mai gândeşti la meciul cu Scoţia?
Nu mă mai gândesc. E o părere de rău că am pierdut, mai ales că am jucat foarte bine. Dar acum, gata, vine meciul cu Argentina şi vrem să lăsăm din nou o impresie frumoasă.

Putem bate Argentina?
Nu ştiu ce să zic. O victorie ar însemna o mare victorie şi spun asta pentru că naţionala României e considerată outsider la ă Cupă Mondială. Va fi un meci greu, cu siguranţă, dar nu avem nimic de pierdut. E rău că plouă, aici, la Invercargill. Cu siguranţă terenul va fi greu. În aceste condiţii va fi un duel fizic foarte interesant. Grămezile vor fi cele care vor conta bîntr-o astfel de partidă.

AU fost rezolvate problemele de apărare?
Vreau să cred că da. Mă uitam peste echipa Argentinei şi am constatat că nu au schimbat nimic în primele linii. Înseamnă că au fost mulţumiţi de prestaţia oamenilor care compun aceste linii în meciul cu Anglia. Se vor baza aşadar pe aceiaşi oameni.

Ce te-a impresionat până acum la Cupa Mondială?
Ardoarea cu care au abordat aproape toate naţionalele prezente aici meciurile, cel puţin cele de debut. Fiecare echipă a vrut să demonstreze că a venit în Noua Zeelandă foarte bine pregătită.

Cum ţi se pare Noua Zeelandă?
Eu am mai fost aici, dar, ca şi atunci, nu am avut prea mult timp liber. Ceea ce nu are cum să nu îţi sară în ochi e natura şi grija oamenilor de aici faţă de natură. N-am văzutv atâta verde în viaţa mea. Mă uit că toţi oamenii aici sunt preocupaţi de mediu, de păstrarea unui areal cât mai apropiat de cel lăsat de Dumnezeu.
"Evenimentul zilei" este singura publicaţie din România care are un jurnalist acreditat la Cupa Mondială de Rugby. Corespondenţele sale pot fi ascultate zilnic la postul "Radio Sport Total FM".

  • Citiţi AICI toate corespondenţele de la Cupa Mondială din Noua Zeelandă