Evenimentul Zilei > Actualitate > „Stejarii” au fost spulberaţi de Anglia
„Stejarii” au fost spulberaţi de Anglia

„Stejarii” au fost spulberaţi de Anglia

Echipa naţională de rugby a României a suferit cea mai dură înfrângere a campaniei de la Cupa Mondială de Rugby din Noua Zeelandă. Pe "Otago Stadium" din Dunedin, "stejarii" au pierdut cu 3-67 în faţa Angliei.

Românii au început timid meciul, iar englezii au reuşit eseu după eseu. În total, "trandafirul roşu" a pus de zece ori balonul oval în terenul de ţintă al românilor. Niciun englez nu reuşise trei eseuri într-un meci de Cupă Mondială până azi, când Chris Ashton şi Mark Cueto au realizat câte un hat-trick.
Singurele puncte ale tricolorilor au fost reuşite de Dănuţ Dumbravă, din lovitură de pedeapsă. "Uvertura" româna a mai ratat alte trei astfel de execuţii. România a jucat mai bine în repriza secundă, când a fost aproape de mai multe ori să înscrie un eseu.
Cu toate că selecţionata "trandafirului" este una dintre cele mai puternice din lume, fiind vicecampioană mondială, antrenorul Romeo Gontineac a decis să îşi menajeze 11 dintre cei mai buni jucători, pentru a forţa victoria în ultimul duel din Grupa B, cel cu Georgia, de miercuri dimineaţă. "Stejarii" au amintiri şocante cu "trandafirul roşu", englezii câştigând toate cele patru dueluri cu românii. În cea mai recentă confruntare, tricolorii au fost mă celăriţi cu 134-0, cea mai drastică înfrângere din istorie!
ROMÂNIA – ANGLIA 3-67
Min. 80 – Final de meci.

Min. 79 – Contraatac România! "Stejarii" au ratat de puţin eseul. Englezii vor să pedepsească îndrăzneala românilor, însă se opresc la câţiva metri de terenul de ţintă. Un  final frumos de meci pentru "stejari", care nu au avut cea mai bună zi azi.
Min. 75 – Românilor le tremură mâinile. Multe greşeli făcute de elevii lui Gontineac azi. Englezii joacă sigur şi simplu.
Min. 70 – Hat-trick Chris Ashton! Anglia distruge România pe contraatac. "Stejarii" nu le pot face faţă britanicilor, care sunt rapizi şi greşesc puţin în ofensivă. Flood transformă şi de această dată. Anglia conduce cu 67-3. Încă 10 minute de chin pentru români.

Min. 67 – Tom Croft mai pune cinci puncte pe tabelă pentru englezi. Eseul cu numărul 9 pentru Anglia.
Min. 63 – Lovitură de pedeapsă pentru România. Dănuţ Dumbravă ratează din nou. A treia ratare a "uverturii" române în acest meci.
Min 61 – Eseu Anglia! Manu Tuilangi, extraordinar azi, ia prin surprindere defensiva română şi înscrie fără emoţii. Eseul este transformat şi diferenţa este de 50 de puncte în acest moment.
Min. 58 – Calafeteanu greşeşte din nou. Este al doilea înainte al jucătorului român. Jocul se mută în "22"-ul român.
Min. 55 – "Stejarii" forţează. A doua lovitură de pedeapsă refuzată de români. Se greşeşte din nou de la margine. Incredibil! România este la un metru de terenul de ţintă al englezilor. Se dictează o grămadă în favoarea românilor la cinci metri de terenul de ţintă. Intrarea lui Marius Tincu pe teren a revitalizat echipa noastră. Împingem! Împingem! Se joacă pe linia de fund a englezilor. Câţiva centimetri le lipsesc românilor pentru un prim eseu, dar greşim, greşim din nou şi balonul revine englezilor. A fost cea mai bună acţiune a "stejarilor" din acest meci.

Min. 51 – România refuză o lovitură de pedeapsă şi încearcă să forţeze eseul de la cinci metri de terenul de ţintă. Încă o greşeală de la margine, iar englezii scapă basma curată.
Min. 49 – Al şaptelea eseu al Angliei. Ben Foden a marcat după o acţiune rapidă. "Trandafirul roşu" dă senzaţia că poate înscrie în orice moment îşi doreşte. Toby Flood transformă. 46-3!
Min. 47 – "Stejarii", care aliniază o echipă mai solidă după pauză, sunt la conducerea jocului în aceste momente.
Min. 44 – Lovitură de pedeapsă pentru România. "Stejarii" au avut şansa unui eseu, însă nu au profitat de avantaj. Dănuţ Dumbravă a ratat transformarea.
Min. 41 – A început partea a doua a meciului.  Englezii încep cum nu se putea mai bine – cu un eseu. Ben Youngs are o cursă de de 70 de metri şi înscrie. Flood, înlocuitorul lui Jonny Wilkinson, ratează transformarea.

Min. 40 – După o repriză dominată copios de englezi, "stejarii" sunt conduşi cu 34-3.

Min. 39 – România atacă senzaţional. Englezii blochează şarja. Dumbravă mai are şansa de a pune trei puncte pe tabelă, însă are ghinion, balonul lovind unul dintre buturi.

Min. 38 – Dumitraş încearcă şi el o transformare, de la jumătatea terenului, însă balonul îşi ratează ţinta.
Min. 37 – Lovitură de pedeapsă pentru "stejari". România trece puncte pe tabelă. Dănuţ Dumbravă, "uvertura" României, trimite printre buturi balonul oval şi România are trei puncte.
Min. 35 – Încă un eseu al Angliei. Scorul ia proporţii. Comentatorii englezi ai meciului spun că meciul nu mai este de mult între Anglia şi România, ci între Chris Ashton – autorul eseului, al doilea pentru el în această seară – şi Mark Cueto, care are trei încercări. Wilkinson transformă, iar scorul a devenit 34-0.

Min. 32 – Chris Ashton reuşeşte al patrulea eseu al Angliei. Defensiva română a fost copleşită din nou. Viteza de deplasare a englezilor este mult superioară faţă de ce arată românii.

Min. 30 – Asaltul englez nu conteneşte nicio clipă. Jucătorii în alb atacă în valuri terenul apărat de rezervele României.
Min. 25 – Hat-trick Mark Cueto! Trei eseuri reuşite de jucătorul cu numărul 11 al Angliei în doar 11 minute. Evoluţie superbă a englezilor pe contraatac în faza acestui eseu. Wilkinson ratează transformarea.
Min. 21 – Eseu Anglia. Din nou Mark Cueto. Jucătorul englez a păcălit defensiva română şi a pătruns uşor printre apărători. Wilkinson a transformat cu clasă. 15-0!

Min. 20 – Englezii se menţin la conducerea jocului. Românii încearcă să împingă jocul departe de propriul 22.
Min. 15 – Inevitabilul se produce. Eseu Anglia! Mark Cueto a pus mingea în terenul de ţintă român, după o cursă solitară, pe partea stângă.Wilkinson ratează transformarea, iar scorul rămâne 8-0. Tricolorii au plătit tribut lipsei de concentrare din momente banale ale jocului, cum ar fi tuşele – pierdute toate de "stejari".
Min. 13 – "Stejarii" au curaj. Deocamdată, englezii nu au reuşit niciun eseu. "Trandafirul" nu joacă la cel mai înalt nivel azi.
Min. 10 – România rezistă. Cu toate acestea, presiunea "trandafirului" e uriaşă. Oamenii lui Gontineac nu au reuşit să ajungă încă în jumătatea adversă de teren.
Min. 5 – Anglia plimbă senzaţional balonul şi domină copios meciul. "Stejarii" scapă fără eseu după o eroare a englezilor.
Min. 3Jonny Wilkinson (foto), cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, deschide scorul în meciul cu România. Wilkinson a transformat o lovitură de pedeapsă.

Min. 1 – A început partida. Lovitura de start a fost dată de celebrul Jonny Wilkinson.
Au fost intonate imnurile de stat ale celor două ţări. La Dunedin sunt şapte grade. În tribunele modernei arene "Otago Stadion" sunt numeroşi români.