Luptătorul Ștefan Gheorghiță a fost unul dintre reprezentanții României la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008.

Sportivul a fost aproape de obținerea unei medalii, la categoria 74 de kilograme, dar n-a ajuns pe podium, pentru că, în duelul pentru bronz a fost învins de Murad Gaidarov, din Belarus.

Uzbekul Tighiev, depistat pozitiv

Ștefan s-a întors dezamăgit din China, dar și-a continuat cariera și a devenit campion universitar și dublu medaliat cu bronz la Campionatele Europene. În această toamnă, sportivul „tricolor” a fost înștiințat că ierarhia stabilită în cadrul Olimpiadei de la Beijing ar putea fi schimbată, pentru că Soslan Tighiev (Uzbekistan) a fost depistat pozitiv de Agenţia Mondială Anti-Doping.


FOTO: Corina Căprioriu, medaliată cu argint la JO de la Londra, Ștefan Gheorghiță, bronz la Beijing FOTO: FACEBOOKIeri, Ștefan a primit vestea cea mare. Va intra în posesia medaliei de bronz, iar argintul îi va reveni bielorusului Murad Gaidarov. Contactat de EVZ, Gheorghiță nu și-a ascuns satisfacția. „Știam de ceva timp că urmează să se dea un verdict și așteptam nerăbdător. Mă bucur enorm pentru că cei de la Agenția Mondială Anti-Doping și-au făcut treaba. Surpriza este totală, mai ales că a fost ceva neașteptat atunci când am aflat despre cazul sportivului din Uzbekistan. Știți cum se zice, mai bine mai târziu decât niciodată. Medalia are valoare, chiar dacă a venit după opt ani. În plus, sunt pe final de carieră”, ne-a spus Ștefan, care deocamdată nu știe modul în care va intra în posesie.

„Bănuiesc că va fi trimisă la Federația Română de Lupte sau o voi primi în cadrul unui concurs internațional”. Sportivul „tricolor” a ratat JO de la Londra, din 2012, dar și pe cele de la Rio, din această vară, din cauza unor accidentări.

Mai întâi a avut probleme cu tendonul, apoi cu genunchiul. Ștefan este căsătorit cu Corina Căprioriu, o cunoscută judoka. Sportiva românca a câștigat medalia de argint la JO de la Londra (2012) la categoria 57 de kilograme și aurul la Mondialul de la Viena, în 2010.

Doi medaliați olimpici în familie

„Mă bucur foarte mult pentru Ștefan, pentru că știu cât a muncit și cât suflet a pus în acest sport. Este un premiu care cade numai bine. Acum, familia noastră are doi medaliați olimpici”, ne-a spus Corina.