Steaua vinde bine şi când e în criză

Steaua vinde bine şi când e în criză

Peste 25.000 de oameni şi-au luat bilete la meciul cu Maccabi.

Echipa Steaua îşi joacă astă- seară ultima şansă de calificare în primăvara europeană contra celor de la Maccabi Haifa (ora 22.05, în direct la Pro TV). În ciuda crizei de rezultate din ultimul timp, suporterii Stelei au dat năvală la bilete. Până aseară se vânduseră circa 25.000 de tichete, astfel că şefii clubului au decis să închirieze încă un inel al stadionului "Naţional Arena". Ghişeele vor fi deschise şi astăzi, începând de la ora 10.00. Se înregistrează tot ce se petrece şi pe străzi! Ultimele evenimente de pe stadioanele din România i-au făcut pe cei de la Primăria Sectorului 2, în raza căruia se află arena, să ceară suplimentarea măsurilor de pază. Astfel, străzile vor fi împânzite de poliţişti şi jandarmi şi, mai mult, toate arterele din jurul arenei vor fi monitorizate video. Echipa Maccabi Haifa va fi păzită, ca orice altă delegaţie sportivă din Israel, şi de agenţi din "Ţara Sfântă". "Roş-albaştrii" n-au altă variantă decât victoria contra israelienilor, iar apoi, în ultimele două etape din Grupa J, cu Schalke (în deplasare) şi AEK Larnaca (acasă), trebuie să strângă puncte suficiente cât s-o depăşească pe Maccabi. La egalitate de puncte, echipa lui Elisha Levy va fi cea care va merge mai departe pentru că va avea, mai mult ca sigur, avantajul rezultatelor directe. Ca să-şi permită să spere la calificare şi la egalitate cu Maccabi, trupa lui Ilie Stan trebuie să bată diseară cu 6-0! Steaua nu-i va putea folosi diseară pe Galamaz, Răduţ, G. Matei, D. Popa, Emeghara - toţi accidentaţi -, Bicfalvi şi Iliev - ambii suspendaţi - şi nici pe Tibi Bălan, care n-a fost inclus pe lista UEFA. Tătăruşanu va fi, în cel mai bun caz, doar rezervă, pentru că arsurile de la spate cu care s-a ales după ce a fost lovit la meciul cu Petrolul nu s-au vindecat complet. Nici Prepeliţă nu este apt sută la sută. Osanalele lui Ilie Stan pentru Gigi Becali

Ilie Stan, antrenorul Stelei, şi-a găsit timp să facă o nouă reverenţă în faţa patronului Gigi Becali, căruia i-a lăudat charisma şi iniţiativa de a veni în cantonament. "Gigi a venit lângă noi, a discutat cu băieţii. E bine să-l simtă aproape, starea de spirit se îmbunătăţeşte. Gigi e charismatic, a venit să discute cu ei, nu să le reproşeze ceva. Au fost numai lucruri pozitive, nimic rău. Până la urmă, jocul e cel care îţi dă şi atmosferă, şi linişte, tot, de aia trebuie să câştigăm", a spus "Iliesta".

Tehnicianul a mai vorbit şi despre dorinţa de revanşă după eşecul usturător de la Haifa: "Ne aşteaptă un joc foarte greu după ce în tur am pierdut cu 0-5 şi, într-un fel sau altul, suntem preocupaţi să întoarcem rezultatul. Important e să facem asta, după umilinţa din tur. Totul depinde de angajamentul depus". "Dacă nu o batem pe Maccabi, şansele de calificare devin nule. Sper să spălăm ruşinea de la Haifa. N-am mai jucat demult, am avut o perioadă grea, dar n-am uitat ce să fac cu mingea." FLORIN GARDOŞ, fundaş la Steaua COMISIA DE DISCIPLINĂ Stanca şi Martinovici au fost iertaţi! Steliştii Novak Martinovici şi Răzvan Stanca au fost iertaţi aseară de Comisia de Disciplină a LPF după eliminările din partida cu Petrolul Ploieşti, când l-au oprit brutal pe huliganul care a pătruns în teren şi le-a lovit un coleg, pe George Galamaz. "Găzarii" au pierdut meciul la "masa verde" (0-3), aşa cum era de aşteptat, dar comisia a fost blândă şi la suspendarea dictată împotriva prahovenilor. "Lupii", deşi erau recidivişti, vor organiza doar următoarele şase meciuri fără spectatori, iar clubul a primit o amendă de 60.000 de lei. În jurul acestui caz s-a iscat o întreagă polemică. Oameni importanţi din fotbalul românesc s-au antepronunţat pe toata durata zilei de ieri, cerând iertarea steliştilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mircea Sandu, preşedintele FRF, l-a apărat pe sârb: "Martinovici nu trebuie privit ca un erou, dar şi eu aş fi procedat la fel ca el. A procedat corect". RĂZBOINIC. Martinovici (dreapta) a primit clemenţă FOTO: AGERPRES Rapidistul Răzvan Lucescu a rămas cu buza umflată Ion Crăciunescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, s-a arătat şi el dispus să ajute la salvarea celor doi jucători stelişti. "Agresorul nu devenise inofensiv după primul atac. Era în continuare un pericol pentru ceilalţi. O să cerem de la UEFA nişte precizări suplimentare în regulament. Trebuie să existe ceva pentru apărare, atacatorul putea avea un cuţit sau un pistol", a spus ieri Ion Crăciunescu. Singurul care ceruse vehement suspendarea steliştilor eliminaţi la Ploieşti a fost Răzvan Lucescu. Antrenorul Rapidului n-a uitat că, după derby-ul cu "roş-albaştrii", rivalii au cerut suspendarea lui Dani Coman, Rui Duarte şi Daniel Pancu, trei dintre elevii săi care şi-au lovit adversarii, dar n-au fost eliminaţi. "Au primit cartonaş roşu? Atunci trebuie suspendaţi", a declarat marţi seară tehnicianul "alb-vişiniiilor". Citiţi şi:

  • Steliştii sunt încrezători înaintea partidei cu Maccabi: "Vrem să spălăm ruşinea de la Haifa!"