Steaua şi-a stabilit o normă şi o respectă cu stricteţe, transferă câte doi fotbalişti pe zi. Astăzi, Victor Piţurcă, noul manager al "roş-albaştrilor", a întărit compartimentul cel mai slab al echipei, linia de apărători, cumpărându-i pe Octavian Abrudan, de la FC Braşov, şi pe sârbul Novak Martinovici, de la Pandurii.

În anturajul echipei s-a pomenit şi numele togolezului Dare Nibombe (30 de ani), care a încheiat recent conturile cu FC Timişoara. Africanul le-a dezvăluit însă apropiaţilor că ţelul său este să plece în alt campionat.

Şi-au angajat "naşul"

Octavian Abrudan are 26 de ani şi a mai jucat la "U" Cluj, Gloria Bistriţa şi FC Braşov. Interesant este că fundaşul cu o înălţime de 1,91 metri a fost, până acum, un veritabil "naş" al echipei din Ghencea. El a marcat în poarta "roş-albaştrilor" în perioada când evolua la Bistriţa, într-un meci Gloria – Steaua, scor 2-0, pe 14 aprilie 2007.

Fundaşul a recidivat după ce a venit la FC Braşov, aducând, pe 8 martie 2009, victoria "stegarilor" în duelul cu echipa din Ghencea, scor 1-0. Abrudan a participat astăzi la primul antrenament alături de noua echipă. La şedinţa de pregătire din această dimineaţă au apărut şi colaboratorii lui Piţurcă, Florin Marin şi Eugen Neagoe.

Rădoi îl propune căpitan pe Nicoliţă

În Ghencea a revenit pentru un antrenament de "dezmorţire" şi Mirel Rădoi. Fostul căpitan al "roş-albaştrilor" a avut numai cuvinte de laudă pentru transferurile făcute de echipa la care a jucat opt sezoane. "Cred că s-au făcut achiziţii cu cap", a spus Rădoi, care a fost dezamăgit că la stadion nu s-a întâlnit şi cu Victor Piţurcă, omul care l-a adus la Steaua în anul 2000.

Mirel Rădoi nu uită de unde a plecat, dar exclude o revenire printre "roş-albaştri". "În acest moment nu se poate discuta de întoarcerea mea la Steaua, poate în viitorul mai îndepărtat", a dezvăluit jucătorul de la Al Hilal Riad."Finu’" a făcut şi o propunere surprinzătoare: căpitanul Stelei să fie Bănel Nicoliţă.

Victor Piţurcă lucrează de zor şi la "disponibilizări". Pe lista neagră a fostului selecţioner au apărut deja multe nume: Zapata, Vâtcă, E. Baciu, Tudose, Ninu, A. Ionescu, Bicfalvi şi Onicaş. Primii doi vor pleca pentru că la echipă este deja "inflaţie" de portari. Marea surpriză este îndepărtarea lui Andrei Ionescu, jucătorul adus în Ghencea tocmai la recomandarea lui Victor Piţurcă. Onicaş şi Andrei Ionescu sunt doriţi de "U" Cluj.

CANTONAMENT

"Roş-albaştrii" pleacă azi în Austria

Echipa reconstruită din temelii de Victor Piţurcă va pleca astăzi în Austria, unde va efectua primul cantonament al verii. Stagiul va dura până pe 2 iulie, echipa urmând să fie cazată în localitatea Bad Gastein.

Primele zile vor fi dedicate acumulărilor fizice. Echipa are programate şi două partide de pregătire cu ciprioţii de la APOEL Nicosia (pe 26 iunie) şi cu cehii de la Viktoria Plzen (pe 30 iunie). Antrenamentele din Austria vor fi dirijate de Florin Marin şi Eugen Neagoe.