Steaua se sufocă

Steaua se sufocă

"Roş-albaştrii" şi-au prelungit vineri pasa neagră care durează deja de două luni, ajungând la 12 meciuri consecutive fără victorie.

Steaua nu mai bate pe nimeni. Ştirea nu surprinde. Sâmbătă seară, la Craiova, „roş-albaştrii“ au remizat cu Universitatea, scor 0-0, ajungând la 12 meciuri fără victorie. Soarta derby-ului de altădată s-a scris după un scenariu deja cunoscut. Steliştii au ratat câteva ocazii, printre care şi o bară a lui Mirel Rădoi, după un şut de la mijlocul terenului.

Oltenii au avut altă problemă. Ei au sărit la gâtul arbitrilor, reclamând un penalty neacordat după un duel Petre Marin - Julius Wobay şi un ofsaid nesemnalizat la cea mai importantă ocazie a oaspeţilor, ratată de Antonio Semedo.

„Am avut două penalty-uri“

Adrian Mititelu, cel mai amendat personaj din fotbalul românesc, nu şi-a cenzurat nici de această dată opiniile, deşi îl paşte o nouă sancţiune financiară.

„Arbitrajul a dezamăgit foarte mult. Alexandru Tudor a intrat pe o pantă descendentă. Asistentul Oniţa şi-a bătut joc de un stadion întreg. Îmi pare rău că Steaua a coborât atât de mult încât apelează la arbitri“, a tunat Mititelu după meci. „Am făcut egal cu FC Steaua Tudor Bucureşti“, a completat ieri şeful „juveţilor“. Patronul oltenilor a primit recent o amendă de 150.000 de lei pentru declaraţii similare.

Jucătorii Craiovei şi-au susţinut şeful în războiul cu arbitrii. „E mai bun un punct decât nimic, pentru că a fost obţinut cu multă muncă. Totuşi, cred că măcar o lovitură de pedeapsă ar fi trebuit dată pentru noi. Altfel stăteau lucrurile dacă se întâmpla asta“, a spus Florin Costea, vedeta Craiovei. „În prima repriză am avut două lovituri de la 11 metri clare şi trebuia să ne impunem“, a supralicitat portarul Mircea Bornescu.

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a susţinut cauza „Ştiinţei“: „Tudor a comis un şir de erori. La Wobay mi s-a părut că a fost penalty, pentru că apărătorul Stelei ridică piciorul şi îl împiedică uşor, deşi Wobay nu mai are şanse să joace mingea“. LIGA I UNIV. CRAIOVA - STEAUA . . . 0-0

CRAIOVA: Bornescu 6 - Dănănae 6, D. Stoica 5, Mitchell 5, Rose 5 - Wobay 6, Bărboianu 5 (86, R. Barbu), Prepeliţă 5 (60, V. Găman 5), Gângioveanu 5 - Baird 5, Fl. Costea 4 (83, M. Costea). Antrenor: Nicolo Napoli

STEAUA: Zapata 5 - Golanski 5, D. Goian 5, Ghionea 5, P. Marin 6 - Rădoi 7, Ov. Petre 5 (66, Lovin 4) - Nicoliţă 5 (86, Ochiroşii), D. Moreno 5, Semedo 4 (52, Szekely 4) - B. Stancu 4. Antrenor: Dorinel Munteanu

Stadion: „Ion Oblemenco“ - Craiova; Spectatori: 22.000; Arbitri: A. Tudor 5 - A. Oniţa 5, G. Szabo 5

INAUGURARE

Academie de fotbal după modelele AC Milan şi Lyon

Steaua a inaugurat ieri Academia de Fotbal, un centru de copii şi juniori organizat după modelul marilor cluburi europene. Oficialii din Ghencea speră să atragă la această academie cât mai multe talente pe care să le promoveze la echipa mare, pentru că Steaua a fost întotdeauna deficitară la acest capitol.

Din actuala echipă a „roş-albaştrilor“, doar fundaşul George Ogăraru este un produs din pepiniera proprie. Juniorii care sunt acum sau vor veni în viitor la gruparea din Ghencea au la dispoziţie două terenuri (unul cu iarbă, altul artificial), o sală de forţă, mai multe vestiare, un cabinet medical şi unul metodic, toate în complexul Steaua. Ei vor fi pregătiţi de 15 antrenori specializaţi pentru fiecare grupă de vârstă şi doi antrenori pentru portari. Tinerii din provincie vor locui într-un cămin situat în strada Preciziei, unde există 50 de locuri în 20 de camere, care oferă toate facilităţile, inclusiv televizor, conexiune la internet şi aer condiţionat. Juniorii care vor fi acceptaţi la academia „roş-albaştrilor“ nu vor plăti nicio taxă şi vor primi gratuit echipament de joc şi de antrenament.

Steaua se laudă că are deja 250 de copii la cele 11 grupe de vârstă, dintre care 185 sunt legitimaţi cu acte în regulă, iar 24 fac parte din diverse loturi naţionale. De departe cea mai importantă achiziţie a academiei este directorul tehnic Cornel Jurcă, un specialist în activitatea juvenilă care a lansat generaţii întregi de fotbalişti la Sportul Studenţesc.

„Am avut întrevederi cu responsabili de la mai multe academii de fotbal din Occident, printre care Ariedo Braida, de la AC Milan, şi Georges Prost, de la Lyon. Am înţeles sistemul de organizare de la aceste cluburi şi încercăm să implementă m şi la Steaua tot ce am descoperit la ei“, a spus Ilie Alexe, managerul academiei „roş-albaştrilor“.

VIITOR. Dorinel nu va apuca la Steaua ziua roadelor de la Academia juniorilor

Ne puteți urmări și pe Google News