Steaua riscă să piardă trei puncte pentru rasism!

Steaua riscă să piardă trei puncte pentru rasism!

La meciul cu Poli Iași, fanii „roș-albaștrilor” au scandat împotriva „țiganilor” din Giulești, iar clubul poate fi sancționat, conform regulamentului, cu depunctarea.

Dumitru Dragomir a făcut rost de încă o „armă” cu care poate să-l joace pe degete pe Gigi Becali. Spre finalul partidei Steaua - Poli Iași, de luni seară, după ce „roș-albaștrii” au luat conducerea pe tabelă, publicul a uitat, pentru un moment, de războiul cu patronul clubului și și-a îndreptat atenția spre rivala Rapid, adversara de duminică, din campionat.

Fanii au scandat la unison versurile deja celebrului cântec cu tentă rasistă „Am avut și vom avea mereu boală pe țigani...”. Conform regulamentului în vigoare, scandările rasiste pot aduce clubului sancțiuni drastice, mergând până la penalizarea cu trei puncte în clasament!       

Observatorul meciului, angajatul lui Mitică!

Ne puteți urmări și pe Google News

„Această atitudine a fost proliferată de patron. El trebuie pedepsit, în primul rând. Dar cred că și Steaua va avea de suferit. Cum? Nu știu, întrebați la comisii. Totul pleacă de la patron”, ne-a zis ieri Dragomir.

„Mâine (n.r. - azi) avem ședință și o să citim ce scrie în raportul observatorului și în cel al arbitrului. Paragraful cu depunctarea nu s-a scos din regulament, dar trebuie să fim blânzi, pentru că e final de campionat”, ne-a declarat avocatul Florin Gâtejan, unul dintre membrii Comisiei de Disciplină.

Mitică Dragomir mai are un as în mânecă. În Ghencea, observator de joc a fost Mircea Călin, angajatul său la LPF. „Eu am auzit multe dintre lucrurile care s-au putut auzi, dar pe cele care nu se pot auzi, nu le-am auzit!”, ne-a spus, enigmatic, Călin.                

„Eu am fost concentrat la meci, n-am auzit ce s-a strigat din tribună. Sunt la început și îmi stă mintea doar la joc.“, MARIAN BALACI, arbitru de centru la partida Steaua - Poli Iași             PRECEDENT PERICULOS

În 2006, Steaua a scăpat              

În trecut, Steaua a mai avut probleme de acest gen, dar a fost salvată chiar de Dumitru Dragomir, pe când între șeful LPF și Gigi Becali curgeau doar lapte și miere. Becali și simpatizanții „roș-albaștrilor” s-au întrecut, de-a lungul timpului, în derapaje rasiste.

La finalul meciului-tur cu Rapid (scor 1-1), Gigi Becali a urlat de la lojă: „Ce țigani norocoși!”. Dumitru Dragomir, marele dușman al latifundiarului în aceste zile, l-a apărat atunci pe patronul stelist.

„Nu trebuie sancţionat, tată! Era o glumă a lui Gigi cu Copos! Ce şi-au mai zis şi la pauză... A fost aşa frumos... Am râs de nu mai puteam! Tot glume de-astea cu ţigani! Nu e, tată, rasism! La Gigi Becali nu există rasism, e glumă”, a declarat Dragomir, pentru „Evenimentul zilei”, în octombrie 2009.

Acum, Dragomir și-a schimbat radical poziția, considerând că „totul pornește de la patron”, după ce a aflat că Becali îi pregătește debarcarea, punându- se pe strâns voturi pentru convocarea Adunării Generale. Este pentru prima dată când Steaua pornește cu șansa a doua în „meciul” cu comisiile. „Roșalbaștrii” n-au avut niciodată emoții cu comisiile în perioadele în care forurile de judecată au ajuns în subordinea lui „Corleone”. Dacă Mitică Dragomir va întoarce armele, este interesant cum va explica o decizie luată în 2006 într-un caz similar. La finalul partidei Sportul Studențesc - Steaua (scor 1-2), suporterii și jucătorii au sărbătorit împreună scandând aceleași versuri.       Promisiunea lui „Corleone”

Cazul a ajuns și la UEFA, dar comisiile interne au luat o decizie favorabilă Stelei. „Mitică mi-a jurat, mi-a promis că Steaua nu va fi depunctată”, spunea atunci Becali.

Dacă ar fi fost sancționată conform legii, Steaua trebuia să piardă trei puncte, sancțiune care ar fi reprezentat ratarea titlului în dauna Rapidului. Regulamentul este în continuare valabil, dar singura diferență este că Steaua este recidivistă.

Gigi Becali va compărea azi în fața Comisiei de Disciplină.

LEGE. Paragrafele încercuite au fost „omise” acum patru ani