Steaua: nu e rau!

Steaua: nu e rau!

"Ros-albastrii" vor evolua in Grupa H a Ligii Campionilor, alaturi de Arsenal, FC Sevilla sau AEK Atena si de Slavia Praga.

Niciuna dintre echipe n-a fost campioana in 2007. Steaua a avut parte aseara, la Monte Carlo, de o tragere la sorti echilibrata pentru grupele Ligii Campionilor.

Singura echipa romaneasca ajunsa in aceasta faza a celei mai importante competitii intercluburi din lume va evolua in Grupa H, alaturi de Arsenal Londra (locul 4 in Anglia), FC Sevilla (locul 3 in Spania si detinatoarea Cupei UEFA) sau AEK Atena (locul 2 in Grecia) si Slavia Praga (locul 2 in Cehia).

Steaua va afla abia luni daca adversarul din grupa a doua valorica este FC Sevilla sau AEK Atena. Dupa ce in prima mansa a turului trei preliminar spaniolii s-au impus cu 2-0, returul a fost amanat din cauza decesului jucatorului iberic Antonio Puerta. Prezent la festivitatea de la Monte Carlo, Gigi Becali, patronul echipei, a bravat: „Multumim lui Dumnezeu pentru aceasta tragere! Ne vom califica de pe locul 1”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Doar adversari in alb-rosu

Intr-o oarecare masura, stelistii au beneficiat si aseara de proverbialul noroc, fiindca in grupa H nu se regaseste nicio echipa care sa fi cucerit titlul national in editia precedenta de campionat. Ironia sortii, toti adversarii Stelei evolueaza in culorile alb si rosu, la fel ca marii rivali de la Dinamo. Primul meci din grupe se va disputa pe 18/19 septembrie, iar ultimul urmeaza pe 11/12 decembrie.

Teoretic, Arsenal si Sevilla (daca se va califica) sunt principalele candidate la ocuparea primelor doua locuri si, implicit, la accederea in „optimi”. Ocupanta locului trei va merge in „16”-imile Cupei UEFA.

Gheorghe Hagi, antrenorul „ros-albastrilor”, nici nu a urmarit tragerea la sorti, aflandu-se in automobilul personal, in drumul spre casa, dupa antrenamentul de aseara. „Daca am ajuns pana aici trebuie sa credem in sansa noastra”, a declarat, la cald, „Regele”.

Anul acesta obiectivul stabilit de Becali, mai in gluma, mai in serios, este depasirea fazei grupelor, ceea ce ar aduce elevilor lui Gica Hagi o prima de 150.000 de dolari de om, exact atat cat au incasat dupa succesul cu BATE Borisov.

Participarea in grupele Ligii Campionilor asigura clubului din Bulevardul Ghencea venituri de minimum 10 milioane de euro.

„Trebuie sa castigam meciurile de-acasa si sa „ciupim” ceva in jocurile de-afara! Pentru a trece mai departe depindem si de rezultatele din meciurile indirecte.” Emeric Ienei, antrenorul care a castigat Cupa Campionilor cu Steaua

„Important e ca s-a ajuns pana aici. E frumos in Liga. Steaua trebuie sa obtina rezultate mai bune decat anul trecut. Se joaca totul in aceasta grupa. Sanse ai tot timpul.” Marius Lacatus, cel mai titrat fotbalist din istoria Stelei

„Trebuie castigat primul meci de-acasa. Ca joc, Steaua nu se compara cu Sevilla, iar Arsenal are cei mai buni tineri jucatori din Africa. Slavia are un stil de joc nemtesc.” Miodrag Belodedici, dublu castigator al Cupei Campionilor

„Steaua a avut parte de o tragere normala. Sunt sanse de calificare in „optimi”. Trebuie intarit mijlocul terenului. Echipa e foarte lenta! Singurul jucator cu viteza e Nicolita.” Gabi Balint, fost fotbalist la Steaua Sevilla sau AEK?

Andaluzii si grecii, cunostinte recente ale bucurestenilor

AEK Atena - FC Sevilla, ultimul duel din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, se va disputa luni. Partida a fost amanata din cauza decesului jucatorului Antonio Puerta, de la FC Sevilla. Returul de la Atena porneste de la scorul de 2-0 pentru andaluzi.

FC Sevilla ar putea reveni la Bucuresti la doar o jumatate de an dupa ce i-a eliminat pe „ros-albastri” din saisprezecimile de finala din Cupa UEFA. Duelurile disputate la inceputul anului au fost castigate fara drept de apel de spanioli: 2-0 la Bucuresti si 1-0 la Sevilla. Andaluzii au cucerit ultimele doua Cupe UEFA, iar asta-seara vor disputa Supercupa Europei contra celor de la AC Milan.

Steaua i-a intalnit si pe grecii de la AEK Atena, echipa la care evolueaza brazilianul Rivaldo, intr-un meci amical, incheiat la egalitate, scor 1-1, disputat asta- vara in  Olanda. (Octavian Cojocaru)

„MULTINATIONALA”

Arsenal, echipa cu 21 de straini!

Formatia Arsenal Londra este una din fortele campionatului Angliei, fiind, ca numar de trofee castigate, in urma celebrelor echipe FC Liverpool si Manchester United.

Gruparea de pe malurile Tamisei a cunoscut o „gura de oxigen” in ultimii 11 ani, odata cu numirea francezului Arsene Wenger ca manager al clubului. In aceasta perioada, „tunarii” au castigat trei titluri nationale si patru Cupe ale Angliei.

In lotul formatiei britanice sunt 24 de jucatori. Interesant este ca din acestia doar doi sunt englezi, restul fiind din Franta (sase), Spania, Brazilia, Coasta de Fildes (cate doi), Germania, Elvetia, Cehia, Croatia, Olanda, Belarus, Camerun, Polonia, Togo si Danemarca (cate unu). Wenger este recunoscut drept un tip temperamental, intre 1996 si 2003 fiind eliminat de 52 de ori din cauza actelor de indisciplina! (Dorin Focseneanu)

PRECEDENTUL ‘99

Slavia Praga, o amintire urata

Steaua nu are amintiri foarte placute de la singura disputa oficiala cu Slavia Praga. In turul trei al Cupei UEFA, editia 1999-2000, cehii i-au umilit la Praga pe „ros-albastrii” antrenati atunci de Emeric Ienei, scor 4-1.

Returul de la Bucuresti s-a incheiat la egalitate, scor 1-1. Slavia se anunta si acum o nuca foarte tare, deoarece in turul trei preliminar al Ligii Campionilor a invins pe mult mai celebra grupare Ajax Amsterdam, cu 1-0 pe terenul „lancierilor”, si 2-1 in returul de pe teren propriu.

Vladimir Smicer este marea vedeta a vicecampioanei Cehiei. In rest, Slavia n-are nume celebre in lot, dar a reusit sa elimine formatia romanilor George Ogararu si Nicolae Mitea. Cei mai buni jucatori au fost portarul Martin Vaniak si atacantul Stanislav Vlcek. (Octavian Cojocaru)

GRUPA A

> FC Liverpool > FC Porto > Olympique Marseille > Besiktas Istanbul

GRUPA B > Chelsea Londra > FC Valencia > Schalke 04 > Rosenborg

GRUPA C > Real Madrid > Werder Bremen > Lazio Roma > Olympiakos Pireu

GRUPA D > AC Milan > Benfica Lisabona > Celtic Glasgow > Sahtior Donetk

GRUPA E

> FC Barcelona > Olympique Lyon > VfB Stuttgart > Glasgow Rangers

GRUPA F

> Manchester United > AS Roma > Sporting Lisabona > Dinamo Kiev

GRUPA G

> Inter Milano > PSV Eindhoven > TSKA Moscova > Fenerbahce Istanbul

GRUPA H

> Arsenal Londra > FC Sevilla / AEK Atena > Steaua Bucuresti > Slavia Praga