Steaua norocoasa

Steaua norocoasa

Echipa din Ghencea va avea un adversar facil in turul trei preliminar al Ligii Campionilor la fotbal. DINAMO A AVUT GHINION!

Daca vor trece de polonezii de la Lublin, stelistii se vor infrunta cu invingatoarea duelului dintre BATE Borisov (Belarus) si Hafnarfjordur (Islanda).

In partida tur, BATE s-a impus lejer in Islanda. Steaua a castigat si ea meciul tur, invingand cu 1-0 pe Zaglebie Lublin. Turul trei preliminar al Ligii Campionilor se va disputa pe 14 si pe 29 august. Atat Steaua, cat si Dinamo (echipa care va infrunta Lazio Roma) vor evolua, primul joc, in deplasare.

Cu o zi inainte de tragerea la sorti, Adrian Ilie, managerul general al gruparii de Ghencea, a declarat ca si-ar dori elevii lui Gica Hagi sa infrunte o echipa modesta, precum BATE Borisov. Fostului international i-a tinut isonul, Valeriu Argaseala, presedintele Stelei.

Ne puteți urmări și pe Google News

De mentionat ca Steaua, desi a terminat sezonul trecut pe locul secund in campionat (dupa Dinamo), a beneficiat azi la Nyon de statul de "cap de serie".

Patronul echipei din Ghencea, Gigi Becali, a declarat imediat dupa tragerea la sorti, ca formatia sa este practic in grupe, pentru ca si BATE Borisov si Belarus si FH Hafnarfjordur din Islanda sunt echipe de batut.

"Sunt foarte multumit. Nu e nicio problema, sunt doua echipe de eliminat. Suntem practic in grupe, n-am nicio emotie in privinta calificarii. Obiectivul e iesirea din grupe, depinde insa cu ce echipe vom cadea", a spus Becali. PRIME RECORD

Gigi Becali a anuntat ca stelistii vor avea parte de bonusuri impresionante daca vor reusi sa indeplineasca toate obiectivele. "Daca ajung in grupe, fiecare jucator va incasa o prima de 150.000 de dolari. Daca ajung in primavara Ligii Campionilor le voi da cate 200.000 de dolari si tot atat daca ies campioni", a anuntat latifundiarul.

Cine este BATE Clubul din Borisov a fost infiintat in 1973 si a castigat de trei ori campionatul din Belarus, in 1999, 2002 si 2006, an in care a cucerit eventul. Localitatea Borisov se afla in regiunea Minsk, pe malul fluviului Berezina si are aproximativ 150.000 de locuitori.

 

Stadionul Horodskiy din Borisov are o capacitate de 5.442 de locuri. Echipamentul traditional este format din tricouri galbene si sorturi albastre la meciurile de casa, si albastru complet la partidele din deplasare.

Cei mai cunoscuti jucatori din lotul pregatit de Igor Kriusenko sunt internationalii Artem Radkov, Gennadi Blizniuk.

BATE a sustinut 31 de meciuri in cupele europene, inregistrand 13 victorii, trei egaluri si 15 infrangeri. In acest sezon, ex-sovieticii au trecut de APOEL Nicosia in turul intai preliminar al Ligii Campionilor si are prima sansa de calificare in turul trei preliminar, dupa 3-1 in deplasare cu IF Hafnarfjordur din Islanda.

Programul turului preliminar al Ligii Campionilor:

BATE Borisov (Belarus) / FH Hafnarfjordur (Islanda) - Steaua Bucuresti (Romania) / Zaglebie Lubin (Polonia)

Levski Sofia (Bulgaria) / Tampere United (Finlanda) - Rosenborg Trondheim (Norvegia) / FC Astana (Kazahstan)

Spartak Moscova (Rusia) - Celtic Glasgow (Scotia)

Werder Bremen (Germania) - Dinamo Zagreb (Croatia) / NK Domzale (Slovenia)

FC Salzburg (Austria) / FK Ventspils (Letonia) - Sahtior Donetk (Ucraina) / Piunik Erevan (Armenia)

Ajax Amsterdam (Olanda) - Slavia Praga (Cehia) / MSK Zilina (Slovacia)

FC Valencia (Spania) - Elfsborg (Suedia) / Debrecen VSC (Ungaria)

FK Sarajevo (Bosnia) / KRC Genk (Belgia) - Dinamo Kiev (Ucraina)

Fenerbahce Istanbul (Turcia) - Anderlecht Bruxelles (Belgia)

K Zeta Golubovci (Muntenegru) / Glasgow Rangers (Scotia) - Levadia Tallinn (Estonia) / Steaua Rosie Belgrad (Serbia)

FC Toulouse (Franta) - Liverpool FC (Anglia)

Benfica Lisabona (Portugalia) - Beitar Ierusalim (Israel) / FC Copenhaga (Danemarca)

SS Lazio (Italia) - Dinamo Bucuresti (Romania)

Sparta Praga (Cehia) - Arsenal Londra (Anglia)

FC Zurich (Elvetia) - Besiktas Istanbul (Turcia) / Serif Tiraspol (Moldova)FC Sevilla (Spania) - AEK Atena (Grecia).

Prima mansa va avea loc la 14/15 august, iar returul la 28/29 august. Echipele calificate din aceasta faza vor accede in grupele Ligii Campionilor.