Statul cubanez va suporta costurile operaţiilor de schimbare de sex

Statul cubanez va suporta costurile operaţiilor de schimbare de sex

Cuba a autorizat operaţiile de schimbare a sexului, mai mult costurile acestora vor fi suportate de către stat, anunţă oficiali de la Havana.

Aceasta este cea mai recentă dintre reformele implementate de preşedintele Raul Castro, după ce a preluat în februarie conducerea statului cubanez de la fratele său Fidel Castro.

Cea care a susţinut acest proiect este chiar fiica lui Raul Castro, Mariela, care conduce Centrul Naţional pentru Educaţie Sexuală. Până acum 28 de transsexuali din întreaga ţară au solicitat această operaţie.

Mariela Castro a mai cerut recunoaşterea de către statul cubanez a uniunilor dintre persoanele de acelaşi sex, precum şi drepturi de succesiune pentru cei care încheie astfel de uniuni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă aceste măsuri vor fi adoptate, Cuba va fi ţara cu cele mai multe drepturi pentru comunitatea gay din întreaga Americă Latină.

De la venirea sa la putere, Raul Castro a ridicat restricţiile care-i împiedicau pe cubanezi sa deţină telefoane mobile, DVD-uri, computere sau să se cazeze la hotelurile rezervate străinilor.

(17:17)