Evenimentul Zilei > International > Statele Unite si Israelul, pe lista neagra a torturii
Statele Unite si Israelul, pe lista neagra a torturii

Statele Unite si Israelul, pe lista neagra a torturii

Ministerul de externe canadian a inclus Statele Unite si Israelul pe lista tarilor unde prizonierii risca sa fie torturati, anunta Reuters, citand un document obtinut joi.

Mai mult, oficialii canadieni considera ca si unele tehnici de interogare folosite de fortele de ordine americane pot fi interpretate drept acte de tortura.

Documentul fac referire la actele de tortura practicate de personalul penitenciarului de la Guantamo Bay ( Cuba ), unde este inchis si un cetatean canadian, Omar Khadr, acuzat de terorism.

Nuditatea fortata, izolarea, privarea de somn si legarea la ochi a prizonierilor sunt doar cateva dintre metodele mentionate in document.

"Statele Unite nu permit si nu tolereaza nicio forma de tortura", a fost reactia prompta a ambasadei SUA de la Otawa, o pozitie identica fiind exprimata si de partea israeliana.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: