Evenimentul Zilei > International > Statele Unite ale Americii susțin că India a ascuns originea petrolului livrat la New York
Statele Unite ale Americii susțin că India a ascuns originea petrolului livrat la New York

Statele Unite ale Americii susțin că India a ascuns originea petrolului livrat la New York

SUA au devenit îngrijorate că India a ascuns originea petrolului rus livrat la New York, a declarat un bancher indian. Vorbind la un eveniment din Bhubaneswar, India, Michael Patra, adjunctul guvernatorului care a condus politica monetară la Banca de rezervă a Indiei a declarat că țara a fost informată despre acest caz de Departamentul Trezoreriei SUA.

Interzicerea importurilor rusești

Departamentul a declarat Indiei că o navă indiană a luat petrol de la Rusia. Expedierea a fost apoi transportată într-un port din Gujarat, pe coasta de vest a Indiei, unde a fost procesat într-un produs folosit pentru fabricarea plasticului de unică folosință, a spus Patra. „Ieșirea rafinată a fost pusă pe acea navă și a pornit fără o destinație anume. În mijlocul zilei a primit o destinație, astfel încât și-a reconfigurat traseul, mergând la New York”, a spus el.

SUA au interzis importurile energetice rusești ca răspuns pentru invazia Ucrainei. Originea petrolului rusesc a fost un subiect de discuție în ultima perioadă, deoarece rapoartele sugerează cum comercianții perfecționează petrolul înainte de a ajunge pe piața americană. Producțiile de petrol despre care se crede că sunt parțial compuse din petrolul rusesc au ajuns la New York și New Jersey în aprilie.

Îngrijorările cresc, considerându-se că același lucru s-ar putea întâmpla în Europa, India fiind folosită în orb pentru Rusia. India și China nu au criticat public Rusia pentru războiul său în Ucraina și nici nu au aplicat vreo sancțiune, spre deosebire de o mare parte a lumii occidentale. În acest sens, cele două țări au fost cumpărători de petrol rusesc pentru prețurile sale, contribuind la veniturile uimitoare ale Rusiei din vânzările sale de petrol și gaze din acest an.

Datorită prețurilor petrolului, Rusia a câștigat 24 de miliarde de dolari, în doar trei luni, din vânzările sale de energie în India și China și este pe cale să obțină venituri de 285 miliarde de dolari în acest an, depășind veniturile de anul trecut cu 20%, potrivit Business Insider.